buddha bowl med quinoa

Vegetariskt och glutenfritt – 5 recept

av Cecilia Folkesson

Jag får ofta frågan om jag bara äter vegetariskt, och det gör jag inte. Vi lagar en hel del kött hemma men får jag välja väljer jag gärna vegetariskt. Och när det kommer till kött försöker vi välja bra kött i den mån det går. Exempel på bra kött tycker jag är vilt och gräsbetat kött. Och vi köper såklart endast svensk kött.

Läs mer om varför du ska välja Svenskt kött här. 

 

Svårt att hitta vegetariskt OCH glutenfritt

När man äter ute tycker jag det är svårt att hitta rätter som både är vegetariska och glutenfria. Vill man dessutom undvika mjölk är det inte speciellt enkelt. Här har jag samlat fem vegetariska recept där alla är fria från gluten och alla utom broccolipizzan är dessutom fria från mejeriprodukter.

 

Mina 5 bästa recept: Vegetariskt och glutenfritt:

 

Glutenfria bönburgare med kolbröd

Recept: Glutenfria bönburgare

 

 

curry bowl kikärtor ekologiskCurry bowl med blomlålsris

Recept: Currybowl 

 

 

öppen omelett grönsakerÖppen omelett

Recept: Öppen omelett

 

 

buddha bowl med quinoaBuddha bowl med quinoa

Recept: Buddha bowl

 

 

vegetarisk broccolipizza glutenfriBroccolipizza

Recept: Broccolipizza

 

 

Följ mig här

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Frida 3 april, 2018 - 12:14

Gillar dina barn de här rätterna? Jag tycker alla låter goda, men min familj är inte lika övertygade ang vegetariskt….

Svara
Cecilia Folkesson 9 april, 2018 - 14:12

Nja, barnen gillar över lag inte vegetariskt. Men jag tvingar dem att testa 😉 Nån gång kommer det förhoppningsvis släppa 🙂

// cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More