Lyxen att kunna äta dessert till frukost! Denna chiabowl med choklad passar lika bra som frukost, mellanmål eller efterrätt. Jag brukar göra denna helt utan sötning och bara lite vanilj, men vill man lyxa till det kan man ringla över lite agave eller blanda i en sked kokossocker i chiapuddingen. Eller så skippar man sötningen och serverar med choklad- och banangranola!
Chiabowl med choklad
(2 portioner)
2 msk chiafrön
2 dl kokosgrädde (t.ex. Santa Maria extra creamy)
1-2 ms kakaopulver
1 nypa vaniljpulver eller några droppar vaniljextrakt [annonslänk]
0,5 msk kakaonibs [annonslänk]
Gör såhär:
– Blanda ihop chiafrön med kokosgrädde, kakao och vanilj.
– Ställ in i kylen mist 30 minuter. Blanda någon gång under tiden.
– Toppa med kakaonibsnötter, kokos och nötter
Fler nyttiga mellanmål hittar du här
Följ mig här:
Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram