chiabowl med choklad

Chiabowl med choklad – lika gott till frukost som till dessert!

av Cecilia Folkesson

Lyxen att kunna äta dessert till frukost! Denna chiabowl med choklad passar lika bra som frukost, mellanmål eller efterrätt. Jag brukar göra denna helt utan sötning och bara lite vanilj, men vill man lyxa till det kan man ringla över lite agave eller blanda i en sked kokossocker i chiapuddingen. Eller så skippar man sötningen och serverar med choklad- och banangranola!

 

Chiabowl med choklad

(2 portioner)
2 msk chiafrön
2 dl kokosgrädde (t.ex. Santa Maria extra creamy)
1-2 ms kakaopulver
1 nypa vaniljpulver eller några droppar vaniljextrakt [annonslänk]
0,5 msk kakaonibs [annonslänk]

 

chiabowl med choklad

 

Gör såhär:
– Blanda ihop chiafrön med kokosgrädde, kakao och vanilj.
– Ställ in i kylen mist 30 minuter. Blanda någon gång under tiden.
– Toppa med kakaonibsnötter, kokos och nötter

Fler nyttiga mellanmål hittar du här

 

Följ mig här:

Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More