Ekologiska-natpasar
Glutenfri granola choklad och banan

Vi är snåla med socker hemma. Vi köper aldrig läsk eller saft och fikar inte i tid och otid. Detta gör att barnen är hungriga när det serveras mat. Men ibland lyxar vi till det. Som med denna müsli till exempel. Barnen älskar den och tycker det är mycket godare än chokladflingorna man får på hotell 😉

Servera med naturell, ekologisk yoghurt med naturlig fetthalt.

 

Glutenfri granola med choklad och banan

1,5 dl naturella cashewnötter
1,5 dl sötmandlar
1,5 dl glutenfria havregryn
1,5 dl kokosflingor
1 dl bananchips [annonslänk]
2-3 msk chiafrön
1 nypa himalayasalt
2 msk kakaopulver
1-2 msk kokossocker [annonslänk]
0,5 dl kokosolja
0,5 dl vatten

 

Glutenfri granola choklad och bananGör såhär: Sätt ugnen på 150° C. Hacka nötter och bananchips grovt.  och blanda med havregryn, kokosflingor, chiafrön och salt. Smält kokosoljan och blanda med ljummet vatten, kakao och kokossocker. Blanda ihop allt i en skål och bred ut på bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Efter 10 minuter, sätt en träslev i ugnsspringan. Låt svalna ordentligt innan du häller upp på burk.

 

Glutenfri granola choklad och banan

Fler recept på granola och müsli:

Nötmüsli med kokos och gojibär
Granola med skafferi-rens

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*