glutenfritt bröd

5 glutenfria brödrecept

av Cecilia Folkesson

5 glutenfria brödrecept – perfekt för veckans frukostar!

Älskar du bröd men vill skippa gluten? Här får du fem grymma recept som är enkla att baka och supergoda.

Perfekt till frukosten, mellanmålet eller när du bara är sugen på något riktigt gott!

 

 

Glutenfria blåbärsscones

  • 2 ägg
  • 2 dl valfri naturell yoghurt
  • 4,5 dl havregryn (GF)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl frysta blåbär

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa upp ägg med yoghurt.
  3. Rör ner havregryn, bakpulver, salt och blåbär.
  4. Klicka ut ca 6 st på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i ca 15 minuter.

Godast rykande färska!

 

 

Glutenfri Limpa

 

Glutenfri frölimpa

Form ca 25 x 11 cm

  • 6 dl glutenfritt havregryn
  • 3 dl solroskärnor
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 dl hela linfrön
  • 1 dl chiafrön
  • 0,5 dl fiberhusk
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl olivolja eller smält kokosolja
  • 6 dl vatten

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser.
  3. Klä en brödform, ca 25 x 11 cm med bakplåtspapper och tryck ner degen i formen.
  4. Lät stå i ca 30 minuter innan du ställer in i ugnen.
  5. Grädda i 1 timma.
  6. Ta ut brödet ut formen, lägg upp-och-ner på galler och lät stå i eftervärme i ugnen i ca 1 timma.
  7. Skiva upp, frys in och rosta gärna.

 

 

Glutenfria äppelscones

 

Glutenfria äppelscones

  • 2 ägg
  • 2 dl valfri naturell yoghurt
  • 1 dl rivet äpple
  • 5 dl havregryn (GF)
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
  2. Vispa upp äggen och rör i yoghurten.
  3. Rör i resten av ingredienserna och lät vila i ca 10 min.
  4. Klicka ut 6 st, toppa med kanel.
  5. Grädda i 15-20 min.

 

 

Glutenfri Bovetelimpa

 

Glutenfri bovetelimpa

  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk/växtbaserad dryck
  • 0,25 dl olivolja, eller smält kokosolja smör
  • 1 tsk äppelcidervinäger

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen pả 175° grader och klä en brödform (ca 20×10 cm) med bakplåtspapper.
  2. Rör ihop de torra ingredienserna i en skal.
  3. I en annan skäl, vispa ihop ägg, mjölk, fett och äppelcidervinäger.
  4. Ror ihop allt och blanda till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och och strö gärna över lite havregryn.
  6. Grädda i cirka 40 minuter.
  7. Lät svalna i formen i några minuter innan du låter svalna pả galler.

Ät rykande färskt eller skiva, frys och rosta!

 

 

Glutenfri Nöt och och frölimpa

 

Frö & nötbröd – Paleo

  • 3 dl solroskärnor
  • 1,5 dl pumpakärnor
  • 1,5 dl linfrön
  • 1,5 dl mandel
  • 1,5 dl hasselnötter
  • 1-2 tsk havssalt
  • 4 ägg
  • 1 dl olja (olivolja/kokosolja)

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en brödform med bakplåtspapper.
  3. Hacka nötterna och blanda ihop med fröer och salt.
  4. Häll i oljan och uppvispade ägg, rör om ordentligt.
  5. Häll ner i formen, platta ut och grädda i ca 70 minuter.

 


Missa inte receptarkivet

Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More