Glutenfri västerbottensostpaj

Glutenfri västerbottensostpaj

av Cecilia Folkesson

 

Glutenfri västerbottensostpaj – en favorit till påsk!

Denna paj brukar vi alltid göra den påsk, och den blir verkligen supergod glutenfri. Jag använde mandelmjöl och sesamfrön i skalet. Du hittar recept längre ner.

Toppa med smetana och löjrom, massa sparris, eller en god räkröra.

 

 

Glutenfri västerbottensostpaj

 

Glutenfri västerbottensostpaj

PAJSKAL:

 

FYLLNING:

  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt & svartpeppar
  • 300 g riven västerbottenost

 

Glutenfri västerbottensostpaj

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop mandelmjöl och sesamfrön. Blanda i smör, fiberhusk, salt och ägg. Knåda till en deg.
  3. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Tryck ut pajskalet i en pajform, nagga och förgrädda 8-10 min.
  4. Höj ugnen till 220 grader.
  5. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Blanda ner riven ost och häll i pajskalet.
  6. Grädda 20-25 min

 

 

Fler goda glutenfria recept

 

Missa inte receptarkivet

Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More