Glutenfri västerbottensostpaj – en favorit till påsk!
Denna paj brukar vi alltid göra den påsk, och den blir verkligen supergod glutenfri. Jag använde mandelmjöl och sesamfrön i skalet. Du hittar recept längre ner.
Toppa med smetana och löjrom, massa sparris, eller en god räkröra.
Glutenfri västerbottensostpaj
PAJSKAL:
- 3 dl mandelmjöl
- 1/2 dl skalade sesamfrön
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 40 g smör
- 1 ägg
FYLLNING:
- 4 ägg
- 2 dl vispgrädde
- Salt & svartpeppar
- 300 g riven västerbottenost
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop mandelmjöl och sesamfrön. Blanda i smör, fiberhusk, salt och ägg. Knåda till en deg.
- Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Tryck ut pajskalet i en pajform, nagga och förgrädda 8-10 min.
- Höj ugnen till 220 grader.
- Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Blanda ner riven ost och häll i pajskalet.
- Grädda 20-25 min
Fler goda glutenfria recept
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: