nyttiga peanut butter cups

Nyttigt godis till helgen – 5 recept!

av Cecilia Folkesson

Tidigare i veckans skrev jag om socker och olika typer av sötning. Jag får ofta frågor som “Varför är det mer ok att äta nicecream men inte vanlig glass?” och “hur kan du tycka dadlar är bra, det är ju jättesött!”

Jag förespråkar inte socker. Jag tycker absolut inte man ska äta socker varje dag. Men när man väl gör det (för det gör de flesta, dessa recept är mina absolut mest klickade) kan man välja bättre alternativ.

Med bättre menar jag att man skippar konstiga tillsatser som syntetiska färgämnen, förtjockningsmedel osv. Det är självklart bättre att göra sitt eget godis. Man har full koll på ingredienser, typ av sötning och man vet exakt vad man får i sig.

Vill man dessutom skippa mjölkprodukter och gluten är det perfekt att göra något av dessa recept till helgen!

 

Nyttigt godis till helgen – 5 recept

 

glutenfria snickerskakor utan sockerSnickersrutor

 

kokoskulor limeSyrliga kokoskulor

 

Fler recept?

I min receptbank finns 100-tals recept. Allt från nyttiga och mättande frukostar, bra mellanmål till barnen, snabba luncher och supergoda middagar!

 

paleo bountykulor honung mjölkfrittBountykulor

 

nyttiga peanut butter cupsPeanut butter cups

 

nyttiga chokladpraliner valnötChoklad- och nötpraliner med kakaonibs

 

Tips!

Jag handlar mycket av mina ingredienser på bodystore.com. Prisgaranti – Fri frakt – Fria returer!
[Annonslänk]

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Ett mer hälsosamt godis – Gott Online 31 mars, 2021 - 11:09

[…] är nyttigt och gjort utan en massa konstiga tillsatser och mängder med socker. Kostrådgivaren Cecilia Folkesson ger tips på några recept som ni kan prova på till helgen. Det finns massor med fantastiska […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More