Ekologiska-natpasar
frukt nicecream

– Innehåller annonslänkar –

 

Alltså nicecream – finns det något godare? (Som är så himla enkelt att göra dessutom.)

Eftersom jag sköter mitt företag från Bali dessa månader är det jag som går upp först. Och jag hinner oftast jobba någon timma innan jag hör Otis små fötter komma springandes över klinkerplattorna. “Mamma, kan vi gå promenad?” Han vill att vi går ut och går på morgonen – såååå gulligt!

Så vi tar på oss våra flip flops och går ner till marknaden som bara ligger ett stenkast från vår villa. Otis väljer frukten och vi går hem och fixar skålar med nicecream till killarna (med stavmixern – som jag ALLTID har med när vi reser och hyr hus. Och som Johan hånade mig rätt hårt för i början, men nu har insett nyttan med att släpa med den i bagaget 😉 Vem har inte med sig en stavmixer när man reser liksom?!)

Alltså glass till frukost varje dag! Men helt ok glass ändå. Bara mixad frukt med en skvätt kokosgrädde toppad med riven kokos och glutenfri granola. Kokosgrädden kan uteslutas, men det blir krämigare och godare tycker vi! Idag fick vid med oss bananer, drakfrukt, ananas och mango. Och en vattenmelon att göra melonsorbet på.

 

Så här gör du nicecream

  1. Skiva ner bananer och frys in. Ju mognare bananer – desto sötare nicecream
  2. Skala, hacka och frys frukten du vill smaksätta din nicecream med.
    Jag brukar göra portionspåsar med ca 1 del banan och 1 del frukt & bär och ha klara i frysen. Sen slår jag bara på lite kokosgrädde när jag mixar det på morgen.
  3. Kör banan och frukt/bär i matberedare eller med stavmixer. (Man måste ha rätt många watt för att det ska gå smidigt.)
  4.  Sen är det bara att toppa och servera!

 

drakfrukt nicecreamSåhär blev morgonens nicecream eller smoothiebowl som den också kan kallas. Banan, drakfrukt och kokosmjölk.

 

Tips på topping:

Glutenfri granola med choklad och banan
Cashewnötter
Kokoschips
Glutenfri granola med lakrits
Gojibär
Bipollen
Chiafrön

 

Fler recept med nicecrem

Chia / Nicecream
Nicecream – 3 smaker
Chiapudding med blåbärsglass

 

Följ mig här:

Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram 
Sugen på Bali? Följ oss hos FolkessonsAdventures på Instagram!

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*