Ischoklad med pepparmint

Ischoklad med pepparmint

av Cecilia Folkesson

Annonslänkar

 

Ischoklad med pepparmint är nog mina absoluta favorit till jul!

 

Ischoklad har alltid varit en favorit till jul – få ingredienser, enkelt och snabbt att göra och relativt nyttigt också! Till årets ischoklad använde jag pepparmyntsolja. Den starka, lite friska smaken blir perfekt tillsammans med chokladen och kokosoljan. Men kan självklart skippa smaksättning om man vill.

 

 

Ischoklad med pepparmint – Val av ingredienser:

Kokosolja
Jag tycker om smaken av kokos så jag brukar använda en vanlig ekologisk kokosolja. (Undvik alltså kokosfettet i aluminiumförpackning som är raffinerat.)

Vill man inte att chokladen ska smaka kokos kan man använda en kokosolja utan lukt och smak. Denna oljan passar även utmärkt att steka i den tål höga temperaturer, så man köper inte burken i onödan/endast för ischokladen)

 

Choklad
Här har man ju verkligen massa olika alternativ att välja mellan. Det finns väldigt god mörk choklad som innehåller väldigt lite socker och som ofta är veganska och det finns choklad sötade med sötning som inte påverkar blodsockret. Här väljer man helt enkelt det som passar en bäst. Men välj bort blockchokladen – den gör inte ischokladen godare!

 

Smaksättning
Om man vill göra det enkelt för sig väljer man en smaksatt choklad. Havssalt är supergott till exempel. Eller så kör man eteriska oljor, och då behöver man bara några få droppar. Oljan blandas ut i chokladen/kokosen när man smälter dem.

Man kan även smaksätta sin ischoklad med lakritspulver, kanel eller vaniljpulver. Ibland lägger vi även i en nöt eller några gojibär, mullbär eller russin.

 

 

Ischoklad med pepparmint

 

Ischoklad med pepparmint

(ca 15-20 st)

– Smält kokosoljan tillsammans med den mörka chokladen i vattenbad.
– Rör i oljan och häll upp i formar.
– Lår stelna i kylen och förvara dem där. (Om det blir några över)

 

 

Min ebok: Glutenfria julrecept

glutenfria julrecept

I min E-bok Glutenfria Julrecept hittar du 24 goda recept – glutenfria och utan vitt socker.
Denna e-bok laddas ner i PDF-format och går att öppna på dator och i mobilen. Du betalar supersmidigt med Swish!

Ladda ner här – en perfekt adventspresent till nära och kära!

Rabattkod: godjul

 


Här kan du följa mig

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för fler recept, tips och inspiration och glöm inte prenumerera på mitt nyhetsbrev!

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More