julsallad med grönkål och ädelost

Julsallad med grönkål och ädelost

av Cecilia Folkesson

Varsågod – julens absolut godaste sallad!

Denna sallad med grönkål gör vi alltid till jul. Den har verkligen blivit en ny tradition på julbordet.

 

Julsallad med grönkål och ädelost

  • 1 påse grönkål ca 275 gram
  • 1 Granatäpple
  • 1-2 dl valnötter
  • 1 förpackning ädelost

 

Vinegrette

  • ca 4 msk olivolja
  • 1 skvätt äppelcidervinäger eller pomegranate molasses (finns i orientlivs)
  • Salt & nymald svartpeppar

 

julsallad med grönkål och ädelost

 

Gör så här:

– Ta bort de hårda bitarna/stjälkarna från grönkålen.
– Massera in oljan i grönkålen – då blir kålen mjukare.
– Kärna ur granatäpplet. Det går att göra på flera olika sätt – jag brukar göra såhär
– Lägg upp grönkålen på ett fat och toppa med granatäpplekärnor, valnötter och smulad ädelost.
– Ringla över vinegretten och blanda!

 

 

Min ebok: Glutenfria julrecept

ebok glutenfria julrecept

I min E-bok Glutenfria Julrecept hittar du 25 goda recept – glutenfria och utan vitt socker.
Denna e-bok laddas ner i PDF-format och går att öppna på dator och i mobilen. Du betalar supersmidigt med Swish!

Ladda ner här  – en perfekt adventspresent till nära och kära!

Rabattkod: godjul

 


Följ mig här

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för fler recept, tips och inspiration och glöm inte prenumerera på mitt nyhetsbrev!

 

0 Kommentar
2

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More