”kokosnötsskålar”
kärna_ur_granatäpple

Granatäpplen blir allt lättare att hitta i matbutikerna. Jag brukar ha kärnorna på smoothiebowls, gröt, på omeletten och i sallader. De ger tuggmotstånd, innehåller massa antioxidanter och ger superfin färg.

Det jobbiga (tills nu) har varit att få ur kärnorna. Om man försöker peta ut dem “manuellt” skvätter det illröd saft överallt och de små kärnorna ligger i princip överallt på golv och hyllor.

 

Så hur kärnar man lättast ur ett granatäpple?
1. Dela granatäpplet i mitten (på bredden, som på bilden) och ställ fram en skål.
2. Banka granatäpplet med en sked.

 

kärna_ur_granatäpple

 

Total
4
Shares

7 kommentarer

  1. Ett annat tips för att kärna ut är att göra det i en bunke med vatten.. Då kan man vara hur hårdhänt man vill.
    Allt stannar kvar under vattnet 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*