rysk yoghurt med hallon och kokos

3 x söndasgsfrukostar

av Cecilia Folkesson

På vardagarna hinner vi knappt äta frukost. Eller i alla fall inte göra varierande frukostar. Det går som på räls, samma frukosta varje dag. Det ska gå snabbt, så få moment som möjligt, och ju mindre disk – desto bättre. Kan tänka mig att många känner igen sig i det.

När det är helg är det annorlunda. Barnen får välja frukost, och vi har tid att sitta och äta länge. De morgnar Otis håller sig lugn.

 

Här kommer tre tips på goda frukostar:

ägg-naturlig-mat
Kokta ekologiska ägg med smör, salt och massa svartpeppar.

 

rysk yoghurt med hallon och kokos
Rysk yoghurt med varma hallon, cashewnötter, kokos och vaniljpulver.

Tips! Rysk yoghurt innehåller mer fett än turkisk- och grekisk yoghurt. Då man blir mättare av den ryska äter man automatiskt en mindre mängd mejeri, vilket brukar uppskattas av magen.

 

grön smoothie
Grön smoothie med avokado, ingefära, spenat, äpple och citron.

Här hittar du hela receptet

Vilket är din favoritfrukost?

 

Fler recept hittar du här:

Paleo-recept
LCHF-recept

 

 

Följ här:

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Tuva 1 februari, 2016 - 11:31

Hej Cecilia!
Din blogg är så otroligt inspirerande och bra, älskar att du inspirerar till att även barn ska äta mindre socker och liknande. Är dina barn olika när det gäller vad de gillar och äter? Otis verkar ju (enligt bloggen iaf) äta det mesta du ger. Är det för att du gett honom den maten från början medan de andra fått mer “smak” på socker? Är mest nyfiken på vad du tänker kring vanor och hur de formas tidigt?

Svara
Nipe 1 februari, 2016 - 12:57

Den gröna smoothien hat jag druckit varje dag sen över 1,5 år tillbaka. Älskar den! På vardagarna “fuskar jag” dock med 1dl äppelmust istället för äpplet för att jag ska hinna. Just ja, selleri har jag i också.

Svara
Cecilia 2 februari, 2016 - 16:44

Just nu är jag inne i en period med massor av naturell keso med olika sorters fruktsallad och mandel eller valnötter. Och kokta ägg!

Men i över ett år (2013-2014) drev jag en frukostblogg, som fortfarande ligger ute i sin helhet. Enorm variation på olika frukostar, både varma och kalla, glutenfria, smoothies, sött och salt… Men alltid färgglatt och aldrig fettskrämt:)

Svara
Linda 29 oktober, 2017 - 08:46

Idag åt jag en avocadokräm gjord på avocado och banan toppad med hackade hasselnötter och hallon! Väldigt gott

Svara
Cecilia Folkesson 30 oktober, 2017 - 13:50

Kul att höra 🙂
// cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More