En ny omgång fröknäcke! Perfekt till äggen, med ost och smör, eller med mandelsmör och avokado. Jag körde två omgångar när jag ändå höll på. Receptet nedan är för 1 plåt.
Glutenfritt fröknäcke
1 dl hela linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 msk fiberhusk
0,5 dl kokosfett
2,5 dl hett vatten
Garnering
Flingsalt
Pumpakärnor
Gör såhär: Blanda alla torra ingredienser. Häll i kokosfettet i det varma vattnet och låt det smälta. Blanda ihop allt och bred ut på bakplåtspapper. Grädda i 150° C i 60 min. Dela i fyrkanter med pizza-slicer eller kniv. Lägg på galler och ligga i ugnen på eftervärmen i ca 60 min.
Detta behövs. Har man väl köpt hem allt räcker det till många omgångar fröknäcke. Kokosfettet är smak- och luktfritt. Finns på välsorterade Ica eller här. Fiberhusk finns i den glutenfria hyllan på Ica.
Bred ut på plåt. Lättast att göra med händerna.
När dom gräddats i ugnen i 60 minuter, dela i lagom bitar och lägg på galler.
28 kommentarer
Vad gott det ser ut! Kan man ta pumpakärnor istället för solrosfrön i smeten?
det går säkert bra 🙂
Hej, visst är det 1 dl solroskärnor du menar?
Absolut! Tack, nu är det ändrat. Ibland går det lite för snabbt 😉
Står fortf bara dl 🙂
Vilken bra snack ide. Ser nyttigt och gott ut.
Lagde disse i går! Kanongode!!!
Hej gjorde dom här nu men undrar om det inte blir för mycket linfrön ? Kram till dig !
Du kan byta ut mot andra frön, eller hackade nötter 🙂
Hej! Fungerar detta med cocosa oil istället för kokosfettet? Tack för en kanonbra och inspirerande blogg! Kram
Jag använde kokosolja. Funkade utmärkt
Så fantastiskt gott!! 😀
Slutade äta gluten för 1,5 år sen då jag alltid mått dåligt när jag får i mig det. Sen dess har jag letat något gott att lägga pålägget på, och inte hittat något förrän jag bakade dessa nu ikväll.
Riktigt gott & nyttigt!
Tack för en inspirerande blogg!
Kan man byta ut kokosfettet mot smör?
Under 60-minuters-gräddningen, var ska plåten placeras i ugnen? Sedan undrar jag också över detta med eftervärme. Vad menas med det? Och ska luckan vara stängd då?
Undrar också detta!! Ska luckan vara stängd när man säger eftervärme?
Jag brukar sätta en träslev i öppningen. (så det blir en liten glipa)
Finns det ngt “bra” cocosfett att köpa i butik? Har letat på Ica men hittar bara det som finns i kyldisken och det vill jag inte ha.
Kung markatta brukar finnas på Ica. Be dem ta hem annars 🙂
Testade att göra detta knäcke idag, men någonstans på vägen måste jag ha misslyckats. För när det var klart, och jag skulle bra på lite smör så föll det bara samman. Har du någon aning om vad jag kan ha gjort för fel?
Kanske för tunnt?
Ser supergott ut
Urdåligt recept. Håller inte ihop alls. Lite frön som simmar runt i alltför mycket vatten bara. Skandal.
Toppengoda, rekommenderas varmt! Fick låta mina vara inne lite längre efter att jag delat dem. Blev lika bra. Tack för receptet!
Hej Johanna,
kul att höra! Är säkert väldigt beroende på hu tjockt knäcke man gjorde och typ av ugn 🙂
Ha en fin vecka,
// Cecilia