fröknäcke glutenfritt

Fröknäcke LCHF / Paleo

av Cecilia Folkesson

En ny omgång fröknäcke! Perfekt till äggen, med ost och smör, eller med mandelsmör och avokado. Jag körde två omgångar när jag ändå höll på. Receptet nedan är för 1 plåt.

Glutenfritt fröknäcke
1 dl hela linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 msk fiberhusk
0,5 dl kokosfett
2,5 dl hett vatten

Garnering
Flingsalt
Pumpakärnor

Gör såhär: Blanda alla torra ingredienser. Häll i kokosfettet i det varma vattnet och låt det smälta. Blanda ihop allt och bred ut på bakplåtspapper. Grädda i 150° C i 60 min. Dela i fyrkanter med pizza-slicer eller kniv. Lägg på galler och ligga i ugnen på eftervärmen i ca 60 min.
20130120-151210.jpg
Detta behövs. Har man väl köpt hem allt räcker det till många omgångar fröknäcke. Kokosfettet är smak- och luktfritt. Finns på välsorterade Ica eller här. Fiberhusk finns i den glutenfria hyllan på Ica.

 

20130120-151205.jpg
Bred ut på plåt. Lättast att göra med händerna.

 

20130120-151217.jpg
När dom gräddats i ugnen i 60 minuter, dela i lagom bitar och lägg på galler.

 

20130120-151222.jpg
…sen in i ugnen igen på eftervärme.

Du kanske även gillar detta

28 kommentarer

Helena 20 januari, 2013 - 17:34

Vad gott det ser ut! Kan man ta pumpakärnor istället för solrosfrön i smeten?

Svara
Cecilia Folkesson 20 januari, 2013 - 17:37

det går säkert bra 🙂

Svara
Findus 20 januari, 2013 - 20:26

Hej, visst är det 1 dl solroskärnor du menar?

Svara
Cecilia Folkesson 20 januari, 2013 - 20:40

Absolut! Tack, nu är det ändrat. Ibland går det lite för snabbt 😉

Svara
Elenor Hafvenstein 20 augusti, 2019 - 18:25

Står fortf bara dl 🙂

Svara
Mia 24 januari, 2013 - 10:27

Vilken bra snack ide. Ser nyttigt och gott ut.

Svara
Ingrid 26 februari, 2013 - 08:54

Lagde disse i går! Kanongode!!!

Svara
leijm 4 mars, 2013 - 16:42

Hej gjorde dom här nu men undrar om det inte blir för mycket linfrön ? Kram till dig !

Svara
Cecilia Folkesson 4 mars, 2013 - 21:26

Du kan byta ut mot andra frön, eller hackade nötter 🙂

Svara
Annelie 20 mars, 2013 - 00:32

Hej! Fungerar detta med cocosa oil istället för kokosfettet? Tack för en kanonbra och inspirerande blogg! Kram

Svara
Sanne 17 februari, 2014 - 21:14

Jag använde kokosolja. Funkade utmärkt

Svara
Sabina 28 april, 2013 - 00:13

Så fantastiskt gott!! 😀
Slutade äta gluten för 1,5 år sen då jag alltid mått dåligt när jag får i mig det. Sen dess har jag letat något gott att lägga pålägget på, och inte hittat något förrän jag bakade dessa nu ikväll.
Riktigt gott & nyttigt!
Tack för en inspirerande blogg!

Svara
Sofie 28 oktober, 2013 - 13:34

Kan man byta ut kokosfettet mot smör?

Svara
Jenny 30 november, 2013 - 22:44

Under 60-minuters-gräddningen, var ska plåten placeras i ugnen? Sedan undrar jag också över detta med eftervärme. Vad menas med det? Och ska luckan vara stängd då?

Svara
Jenny 17 mars, 2015 - 11:25

Undrar också detta!! Ska luckan vara stängd när man säger eftervärme?

Svara
Cecilia Folkesson 19 mars, 2015 - 10:18

Jag brukar sätta en träslev i öppningen. (så det blir en liten glipa)

Svara
Madde 5 maj, 2014 - 13:25

Finns det ngt “bra” cocosfett att köpa i butik? Har letat på Ica men hittar bara det som finns i kyldisken och det vill jag inte ha.

Svara
Cecilia Folkesson 5 maj, 2014 - 13:50

Kung markatta brukar finnas på Ica. Be dem ta hem annars 🙂

Svara
Anna 2 juni, 2014 - 21:35

Testade att göra detta knäcke idag, men någonstans på vägen måste jag ha misslyckats. För när det var klart, och jag skulle bra på lite smör så föll det bara samman. Har du någon aning om vad jag kan ha gjort för fel?

Svara
Cecilia Folkesson 3 juni, 2014 - 20:37

Kanske för tunnt?

Svara
Rachel 8 oktober, 2015 - 13:50

Ser supergott ut

Svara
Tessan 16 november, 2015 - 19:21

Urdåligt recept. Håller inte ihop alls. Lite frön som simmar runt i alltför mycket vatten bara. Skandal.

Svara
Johanna Sköldung 20 oktober, 2018 - 13:01

Toppengoda, rekommenderas varmt! Fick låta mina vara inne lite längre efter att jag delat dem. Blev lika bra. Tack för receptet!

Svara
Cecilia Folkesson 22 oktober, 2018 - 10:48

Hej Johanna,
kul att höra! Är säkert väldigt beroende på hu tjockt knäcke man gjorde och typ av ugn 🙂

Ha en fin vecka,
// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More