Ekologiska-natpasar
frukost-smoothie

Inget slår ägg till frukost. Jag har ätit ägg varje morgon de senaste 5 åren. Omelett, kokta ägg, äggröra, ägglatte, kokosgröt, you name it. Tills jag var gravid med Otis och mådde illa så fort jag såg åt ett ägg. Och detta har hållit i sig tyvärr…

Jag tycker det är svårt att få till en bra frukost utan ägg men nu har frukost-smoothien har blivit min räddning.

 

Frukost-smoothie

1 avokado
1/2 äpple
1 näve spenat eller grönkål
1 bit ingefära
Saften från 1/2 citron

Mixa!

 

2 kommentarer

 1. Hej
  tack för som alltid bra tips 🙂

  I vår familj gör vi frukost-smoothie varje dag, till mig, min man, tonårssonen med flickvän.
  Innehållet varierar ofta, men ingefära, en klick kokosolja och ett rått ägg/person går alltid i!
  Kokosmjölk, banan, spenat, blåbär, hallon, tranbär, lingon, jordgubb, avokado, ja det mesta funkar att variera med.

  Jag gör 5 dl till oss var, stora glas, tjocka sugrör, och frukosten är serverad! Man klarar sig lätt till lunch! Sonen (snart 16 och hockeyspelare) har fått denna frukost i många år och är lång, välväxt och muskulös, inte “spinkig” som många långa tonåringar. Jag tror absolut en bra frukost bidragit till det 🙂

  Så testa mixa i ett ägg, du med, smakar absolut inte! 🙂

  PS har köp en (dyr …) Vitamix blender, med 2 liters behållare, efter att i många år kämpat med stavmixer. VILKEN skillnad, älskar Vitamix och använder den varje dag, gör ofta även min lunch och sonens “mellis-före/efter-träning” i den!

 2. Denna har nu blivit min favorit med! Jag dubblar och förbereder kvällen innan så att jag har frulle färdigt för två dagar, klockrent att “svepa” innan amning av bebis och dagislämning av 2.5 åringen.

  Tänkte tipsa dig som gillar koriander att slänga i en näve i hummusen, väldigt gott till en matig sallad med pressad lime över!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*