julsallad med grönkål och ädelost

Julsallad med grönkål och ädelost

av Cecilia Folkesson

Varsågod – julens absolut godaste sallad!

Denna sallad med grönkål gör vi alltid till jul. Den har verkligen blivit en ny tradition på julbordet.

 

Julsallad med grönkål och ädelost

  • 1 påse grönkål ca 275 gram
  • 1 Granatäpple
  • 1-2 dl valnötter
  • 1 förpackning ädelost

 

Vinegrette

  • ca 4 msk olivolja
  • 1 skvätt äppelcidervinäger eller pomegranate molasses (finns i orientlivs)
  • Salt & nymald svartpeppar

 

julsallad med grönkål och ädelost

 

Gör så här:

– Ta bort de hårda bitarna/stjälkarna från grönkålen.
– Massera in oljan i grönkålen – då blir kålen mjukare.
– Kärna ur granatäpplet. Det går att göra på flera olika sätt – jag brukar göra såhär
– Lägg upp grönkålen på ett fat och toppa med granatäpplekärnor, valnötter och smulad ädelost.
– Ringla över vinegretten och blanda!

 

 

Min ebok: Glutenfria julrecept

ebok glutenfria julrecept

I min E-bok Glutenfria Julrecept hittar du 25 goda recept – glutenfria och utan vitt socker.
Denna e-bok laddas ner i PDF-format och går att öppna på dator och i mobilen. Du betalar supersmidigt med Swish!

Ladda ner här  – en perfekt adventspresent till nära och kära!

Rabattkod: godjul

 


Följ mig här

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för fler recept, tips och inspiration och glöm inte prenumerera på mitt nyhetsbrev!

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More