julsallad med grönkål och ädelost

Julsallad med grönkål och ädelost

av Cecilia Folkesson

Varsågod – julens absolut godaste sallad!

Denna sallad med grönkål gör vi alltid till jul. Den har verkligen blivit en ny tradition på julbordet.

 

Julsallad med grönkål och ädelost

  • 1 påse grönkål ca 275 gram
  • 1 Granatäpple
  • 1-2 dl valnötter
  • 1 förpackning ädelost

 

Vinegrette

  • ca 4 msk olivolja
  • 1 skvätt äppelcidervinäger eller pomegranate molasses (finns i orientlivs)
  • Salt & nymald svartpeppar

 

julsallad med grönkål och ädelost

 

Gör så här:

– Ta bort de hårda bitarna/stjälkarna från grönkålen.
– Massera in oljan i grönkålen – då blir kålen mjukare.
– Kärna ur granatäpplet. Det går att göra på flera olika sätt – jag brukar göra såhär
– Lägg upp grönkålen på ett fat och toppa med granatäpplekärnor, valnötter och smulad ädelost.
– Ringla över vinegretten och blanda!

 

 

Ladda ner mina bästa julrecept

julrecept ebok

Här kan du ladda ner min e-bok med mina 15 bästa julrecept. Alla recept är glutenfria och mjölkfria och utan vitt socker.

 


Följ mig här

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för fler recept, tips och inspiration och glöm inte prenumerera på mitt nyhetsbrev!

 

0 Kommentar
2

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More