Blomkålsstek

Blomkålsstek med kikärter & yoghurt

av Cecilia Folkesson

 

 

Blomkålsstek med kikärter & yoghurt – testa denna tallrik i veckan!

När det kommer till vegetariska rätter är denna en av mina favoriter. Vill man göra den helt vegansk – servera med hummus i stället för yoghurten.

Blomkålen serveras på yoghurt, tillsammans med rostade kikärter och chimichurri. En väldigt god kombo!

 

Video: Så här gör du blomkålssteken

 

Blomkålsstek

 

Blomkålsstek – Recept

(2 port)

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 förp. kikärter
  • 1,5 dl turkisk yoghurt (eller hummus för mjölkfritt alternativ)

Kryddolja

  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk vitlökspulver
  • ca 0,5 dl olja
  • Salt efter smak

Chimichurri

  • 1 dl storbladiga persilja, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1/2 röd chili, finhackad
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 citron, pressad
  • Salt & svartpeppar

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela blomkålen. Skär längst ena hållet från undersidan och skär bort kanterna som stammen inte håller ihop. Dela sen stammen i två delar. (Spara de delar du inte använder i detta recept till något annat)
  3. Rör ihop kryddoljan och pensla blomkålen på båda sidorna.
  4. Lägg på plåt och in i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Blanda ihop kikärtorna med resten av kryddoljan.
  6. Ta ut plåten, vänd blomkålen och på med kikärtorna på plåten. In i ca 15-20 min/tills blomkålen är lagom mjuk.
  7. Bred yoghurt eller hummus på en tallrik, på med blomkålssteken och kikärter.
  8. Toppa med chimichurri.

 

 

Fler goda glutenfria recept

 

Missa inte receptarkivet

Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More