glutenfria bönburgare med kolbröd

Veckans gröna recept: Glutenfria bönburgare med kolbröd. Även hamburgerbröden är fria från gluten och mjölkprodukter.

Jag tycker det är svårt att hitta vegetariska burgare utan gluten eller ost. Ofta tillsätts ströbröd och/eller riven ost för att binda ihop. Jag har testat att göra några olika recept och tycker detta blev riktigt bra! Dessa burgare är dessutom fri från ägg.

Tänk på att steka dem krispiga på ytan, gärna i kokosolja eller ghee och sen låta dem steka en stund på svag värme.

 

Glutenfria bönburgare med kolbröd

(4 burgare)
1 tetra/burk kidneybönor eller svarta bönor
Salladslök (ca 2 stjälkar)
1 vitlöksklyfta
2 msk solroskärnor
1 msk chiafrön + 3 msk vatten
1 msk potatismjöl (eller annan stärkelse t.ex. majs eller cassava)
1 kruka färsk koriander (hoppa över om du inte gillar koriander)
1 skvätt lime
1 nypa chiliflakes
Salt och svartpeppar

 

glutenfria bönburgare med kolbröd

 

Gör såhär:
– Lägg chiafröna i vattnet och låt stå ca 15 minuter.
– Skölj och mosa bönorna med en gaffel.
– Strimla lök, pressa vitlök och hacka koriander.
– Blanda ihop alla ingredienser och forma biffar.
– Stek i kokosolja eller smör tills de fått en krispig yta. Sänkt temperaturen mot slutet så de blir genomvarma.

 

Tillbehör:

Sallad
Picklad rödlök utan socker
Skivad eller mosad avokado
Tahinidressing eller aioli
Glutenfritt hamburgerbröd (Jag tillsatte aktivt kol för att få den svarta färgen men det blir lika bra utan)
Rostad sötpotatis

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

 

Total
86
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close