glutenfria hamburgebröd

Hemmagjorda glutenfria hamburgerbröd – Paleo och LCHF-vänliga

av Cecilia Folkesson

Måste tipsa om dessa glutenfria hamburgerbröd igen! Så enkla att göra, supergoda och helt gluten- och mjölkfria! Dessa blir väldigt luftiga och mjuka om man jämför med hur glutenfria bröd bukar bli annars. Extra goda blir de om man delar dem och lägger dem på grillen någon minut innan de serveras.

 

Glutenfria hamburgerbröd

(6 st)
3 dl mandelmjöl
äggvitor
1 äggula
3 dl hett vatten

5 msk fiberhusk
2 tsk äppelcidervinäger [Annonslänk]
2 tsk bakpulver
1 tsk himalayasalt
Sesamfrön

glutenfria hamburgerbröd

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175° C.
  2. Blanda ihop de torr ingredienserna (mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt).
  3. Blanda i kokhett vatten, äggvitor och äpplecidervinäger, gärna med elvisp, i mjölblandningen. Vispa i 10-20 sekunder.
  4. Dela i 6 lika stora delar, rulla till bollar och platta ut ca 1 cm tjocka på bakplåtspapper.
  5. Pensla med en uppvispad äggula och strö på sesamfrön. 
  6. Grädda i nedre delan av ugnen i ca 30-40 minuter. Förvara i frys eller kyl. 

 

glutenfria hamburgerbröd

Fyll hamburgerbröden med hemmagjorda biffar på högrevsfärs eller som här, men halloumi och rejält med snabb-picklad rödlök!

 

Grundrecept kommer härifrån.

 

25 kommentarer
1

Du kanske även gillar detta

25 kommentarer

Susanna 23 augusti, 2017 - 20:15

Hej! Vad gör du av alla äggulor som blir över?

Svara
Cecilia Folkesson 24 augusti, 2017 - 13:05

Omelett eller äggröra till exempel 🙂

// Cecilia

Svara
Jessica 23 augusti, 2017 - 23:28

Perfekt att göra aioli/majonnäs av äggulorna

Svara
Cecilia Folkesson 24 augusti, 2017 - 13:05

Smart!!

Svara
Heleen 24 augusti, 2017 - 09:57

Hej Tack ska testa dessa + korvbröden till barnkalaset.hoppas de små blir nöjda 🙂 gulorna används i mitt fettkaffe (typ fettägglatte=) i majonäs i glass i smothies, gröt, varmchoklad mm till barnen.

Svara
Cecilia Folkesson 24 augusti, 2017 - 13:05

Hej! Det får vi hoppas 🙂
Bra ägguletips, tack!

// Cecilia

Svara
Susanna 24 augusti, 2017 - 20:59

Kanske man kan få ett bra majonnäsrecept

Svara
Jessica 25 augusti, 2017 - 00:16

Bra recept på majonnäs:
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk citron eller vinäger
2,5 dl rapsolja
salt och peppar

Blanda äggulor, senap och citron. Tillsätt oljan droppvis och vispa. Smaka av med salt och peppar.
Vill man göra aioli så lägg bara till pressad vitlök och cayennepeppar.

Svara
Jessica 25 augusti, 2017 - 00:17

Väldigt viktigt att oljan o äggulorna har rumstemperatur glömde jag skriva.

Svara
Lotta 22 oktober, 2017 - 20:09

Testade detta recept idag. Helt underbara hamburgerbröd blev det. Härligt att kunna äta glutenfria, fluffiga bröd. Det är man inte bortskämd med när man är glutenintolerant.

Svara
Cecilia Folkesson 24 oktober, 2017 - 08:36

Hej Lotta!
Kul att höra 🙂

// cecilia

Svara
Gabriella 16 november, 2017 - 09:58

Hej! Testat göra dessa hamburger bröd idag då de är glutenfria. Men det blev bara en gröt av det hela. Har följt receptet men någonstans gick det fel. Något du hört talas om förr? //Gabriella

Svara
Cecilia Folkesson 16 november, 2017 - 15:07

Hej Gabriella! Så konstigt! Degen blir väldigt kladdig, med de ska inte bli det när de är klara.

// Cecilia

Svara
Petra 12 maj, 2018 - 07:46

Hej, vilket mjöl kan man ta istället för mandelmjöl.. tål inte mandel tyvärr.

Svara
Jessica 24 maj, 2018 - 17:41

Vilka toppenbröd, tack för ett bra recept!!

Svara
mikaela 29 oktober, 2018 - 18:14

Hej Cecilia, precis börjat med LCHF och ditt hamburgarrecept passar ju bra in där. dock när jag tagit ut plåten efter 40 min i ugnen på nedre del ( varmluftsugn) så bara sjönk dem ihop. blev platta tekakor i princip. vet du varför det blev så? dem va jätte höga o fina i ugnen

Svara
Cecilia Folkesson 30 oktober, 2018 - 09:23

Hej Mikaela!
Det har blivit så för mig en gång också. Men alla andra gånger har det funkat perfekt! Har tyvärr ingen aning varför det blir så ibland… Hoppas på bättre lycka nästa gång!

// Cecilia

Svara
Lina 23 januari, 2019 - 20:11

Kan jag ersätta fiberhusk med psylliumfrön på något sätt? Då jag ej hittade fiberhusk i vår lokala butik.

Svara
Johan 30 april, 2019 - 16:10

Fiberhusk är finmalt psylliumfröskal finns flera sorter under olika namn

Svara
Lisa 13 maj, 2019 - 20:21

Jätteuppskattat här hemma, tack!

Svara
Cecilia Folkesson 14 maj, 2019 - 08:49

Hej Lisa,
Kul att höra 🙂

// Cecilia

Svara
Anastasia 30 augusti, 2019 - 09:22

Hej, tack för den underbara brödet!
Undrar bara om man kan frysa in den?

Svara
Cecilia Folkesson 30 augusti, 2019 - 13:50

Hej,
Kul att höra – tack 🙂

Det borde absolut funka!
Ha en fin helg,
// Cecilia

Svara
Sara 27 januari, 2020 - 11:30

Hej!
Låter gott men kan man byta ut mandelmjölet till nåt annat histaminvänligt? Ej bovete, men tror du tex majsmjöl/rismjöl? Df blir ju inte paleo/lchf men ok för mig

Svara
Linnea 16 april, 2021 - 21:37

Bästa glutenfria receptet för hamburgarbröd jag testat (och testat många). Så enkelt också! TACK!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More