”kokosnötsskålar”
glutenfria hamburgebröd

Måste tipsa om dessa glutenfria hamburgerbröd igen! Så enkla att göra, supergoda och helt gluten- och mjölkfria! Dessa blir väldigt luftiga och mjuka om man jämför med hur glutenfria bröd bukar bli annars. Extra goda blir de om man delar dem och lägger dem på grillen någon minut innan de serveras.

 

Glutenfria hamburgerbröd

(6 st)
3 dl mandelmjöl
äggvitor
1 äggula
3 dl hett vatten

5 msk fiberhusk
2 tsk äppelcidervinäger [Annonslänk]
2 tsk bakpulver
1 tsk himalayasalt
Sesamfrön

glutenfria hamburgerbröd

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175° C.
  2. Blanda ihop de torr ingredienserna (mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt).
  3. Blanda i kokhett vatten, äggvitor och äpplecidervinäger, gärna med elvisp, i mjölblandningen. Vispa i 10-20 sekunder.
  4. Dela i 6 lika stora delar, rulla till bollar och platta ut ca 1 cm tjocka på bakplåtspapper.
  5. Pensla med en uppvispad äggula och strö på sesamfrön. 
  6. Grädda i nedre delan av ugnen i ca 30-40 minuter. Förvara i frys eller kyl. 

 

glutenfria hamburgerbröd

Fyll hamburgerbröden med hemmagjorda biffar på högrevsfärs eller som här, men halloumi och rejält med snabb-picklad rödlök!

 

Grundrecept kommer härifrån.

 

Total
369
Shares

19 kommentarer

  1. Hej Tack ska testa dessa + korvbröden till barnkalaset.hoppas de små blir nöjda 🙂 gulorna används i mitt fettkaffe (typ fettägglatte=) i majonäs i glass i smothies, gröt, varmchoklad mm till barnen.

  2. Bra recept på majonnäs:
    2 äggulor
    1 tsk dijonsenap
    1 msk citron eller vinäger
    2,5 dl rapsolja
    salt och peppar
    
Blanda äggulor, senap och citron. Tillsätt oljan droppvis och vispa. Smaka av med salt och peppar.
    Vill man göra aioli så lägg bara till pressad vitlök och cayennepeppar.

  3. Testade detta recept idag. Helt underbara hamburgerbröd blev det. Härligt att kunna äta glutenfria, fluffiga bröd. Det är man inte bortskämd med när man är glutenintolerant.

  4. Hej! Testat göra dessa hamburger bröd idag då de är glutenfria. Men det blev bara en gröt av det hela. Har följt receptet men någonstans gick det fel. Något du hört talas om förr? //Gabriella

  5. Hej Cecilia, precis börjat med LCHF och ditt hamburgarrecept passar ju bra in där. dock när jag tagit ut plåten efter 40 min i ugnen på nedre del ( varmluftsugn) så bara sjönk dem ihop. blev platta tekakor i princip. vet du varför det blev så? dem va jätte höga o fina i ugnen

    1. Hej Mikaela!
      Det har blivit så för mig en gång också. Men alla andra gånger har det funkat perfekt! Har tyvärr ingen aning varför det blir så ibland… Hoppas på bättre lycka nästa gång!

      // Cecilia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close