Overnight oats är precis vad det låter som: Havregryn som stått över natten. En smart frukost eller mellanmål som bara är att blanda ihop kvällen innan och ställa in i kylskåpet. Ett tips för extra protein är att blanda i någon matsked chiafrön.
Overnight oats med chia
(2 port.)
2 dl glutenfria havregryn [Annonslänk]
2 dl nötmjölk
1-2 msk chiafrön
Jordgubbar
1 krm Kardemumma
1 krm Vaniljpulver
1 liten nypa salt
Sötmandel
Ev. kokossocker eller honung
På kvällen:
– Blanda ihop havregryn, chiafrön, kardemumma, vaniljpulver och salt i en skål.
– Rör i nötmjölken, blanda ihop ordentligt och ställ in i kylen över natten. Blanda i lite kokossocker elelr honung om du vill ha en lite sötare smak.
På morgonen:
– Mosa några jordgubbar och häll i två glas eller små skålar.
– Klicka i havregrynsblandningen och toppa med nötter och jordgubbar. Servera med nötmjölk.
Hemmagjord nötmjölk
Jag använde min hemmagjorda nötmjölk till detta recept. Om du köper nötmjölk i förpackning, välj de utan tillsatt socker. Man kan självklart använda vanlig mjölk också!
Följ mig här:
Vill du ha mer tips, nyttiga recept och inspiration? Följ mig gärna på Bloglovin’ eller Instagram
1 Kommentar
Hej!
Jättekul recept! Jag provade det idag och både jag och min man tyckte det var jättegott! Superlätt att kunna förbereda dagen före om man har bråttom.
Super!
Hälsningar
Lisa