curry bowl kikärtor ekologisk

Vegetarisk curry bowl med kikärtor

av Cecilia Folkesson

Köttfri måndag = Curry bowl

Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat. Men vi försöker lära dem att inte bara tänka köttbullar och köttfärssås när det kommer till mat. Denna curry bowl kan man göra hur stark/mild man vill och gillar inte barnen blomkålsris, servera med ris eller potatis.

(Off the record: Jag brukar muta med fruktsallad och kokossocker-kanderade mandlar de dagar maten är “för konstig” för deras smak. Brukar funka…)

 

Vegetarisk curry bowl med kikärtor

(2 port.)

1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk curry
1 msk gurkmeja
1 förp/burk kokosgrädde eller kokosmjölk
1 burk kikärtor
1 aks små tomater
1 kruka basilika
1/2 lime
Salt & Svartpeppar

(Blomkål)

 

curry bowl kikärtor

Gör såhär:
– Hacka löken och vitlöken. Bryn i smör eller kokosolja tills löken blivit mjuk. 
– Rör i curry och gurkmeja och slå på kokosmjölken.
– Häll i kikärtor, salta, smaka av och låt puttra i 5 minuter.
– I med tomater och hackad basilika och smaksätt med pressad lime. Låt puttar tills tomaterna blivit mjuka.

Servera med blomkålsris. Jag brukar bara riva blomkålen grovt, men vill man ha blomkålsriset varm, riv det först och koka i ca 1 minut. Sila, klart!

 

→ Fler nyttiga middagstips hittar du här

 

Du kanske även gillar detta

14 kommentarer

Therese 20 februari, 2017 - 15:03

Hej Cecilia!
Tack för en mycket fin och inspirerande blogg 🙂
Jag har kollat runt lite på bodystore som du har länkat till och de verkar ha väldigt mycket bra grejer. Jag tänkte lägga en beställning där av diverse produkter men först har jag en fråga som jag hoppas du vill svara på. Jag skulle nämligen vilja kunna få söta smaker på vissa saker som jag ska baka/laga men utan att få i mig massa kolhydrater och kalorier, därför blev jag intresserad av produkterna från Walden farms. Vad tycker du om dem? Är det enligt din åsikt något som är okej att använda sig av eller är det mest bara “skit” i dem?

Jag skulle bli jättetacksam om du vill svara på min fråga! 🙂 Ha en fortsatt fin vecka.

Bästa hälsningar från Therese

Svara
Therese 22 februari, 2017 - 13:58

Hej igen!
Om du inte vill svara här i bloggen så går det ju bra att mejla mig. Skulle i alla fall bli tacksam om du tog dig tid att svara 🙂

Svara
Sandra 20 februari, 2017 - 19:13

Hej Cecilia!
Blev så glad när jag såg denhär bilden, för jag har letat med ljus och lykta efter liknande skedar i bambu/trä! Vore såå tacksam om du ville berätta var du har köpt dem!!
/Sandra

Svara
Sandra 20 februari, 2017 - 19:17

Är det inte typiskt att man inser svaret direkt efter att man kommenterat, hehe? Gissar att de kommer från din webshop! Följer upp med en annan fråga; Vilken av skedarna skulle du säga är lämpligast att äta med? Tex gröt eller grytor! Såg att det fanns två olika, Träsked och Träsked Sono!

Svara
Cecilia Folkesson 22 februari, 2017 - 22:03

Hej Sandra!
Haha, händer mig jämt! Sonoskeden tycker jag är bäst. Materialet är starkare i dessa. De kan vara bra att olja in dem då och då eftersom de är naturligt ytbehandlade med olja 🙂

Svara
Therese 22 februari, 2017 - 13:59

Hej igen!
Om du inte vill svara i bloggen så går det ju bra att mejla mig. Jag skulle i alla fall bli tacksam om du tog dig tid att svara 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 22 februari, 2017 - 21:55

Hej Therese!
När jag kollade snabbt så innehåller de sukralos som är ett kemiskt sötningsmedel. Inget jag hade valt som första alternativ. Ett bättre alternativ är produkter sötade med Xylitol/björksocker 🙂

Svara
Therese 23 februari, 2017 - 08:44

Okej, tack snälla du för tipset! Då ska jag leta efter sådana produkter, hoppas jag kan hitta några bra 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 23 februari, 2017 - 15:40

Så lite!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More