nyttig fika

Helgfika deluxe

av Cecilia Folkesson

När man är bortbjuden på fika och detta händer!

Fruktsallad, hemmagjord granola, kokoschips, russin, nötter och lättvispad grädde! Fika behöver inte innebära onödigt mjöl och massvis med socker. Detta är en grym lyx-fika man absolut kan bjuda på även när det vankas kalas!

 

nyttig fika

Ta det du har hemma, byt ut det du ev. inte gillar och är din mage (som min) känslig mot mejeriprodukter, byt ut grädden mot kokosgrädde. Jag brukar använda den i tetraförpackning. Ställ in i kylen några timmar och vispa med elvisp. Det blir inte riktigt lika tjockt som vanlig vispgrädde, men helt okej och väldigt gott med lite vaniljpulver.

 

Imorgon kör vi köttfri måndag, missa inte det nya receptet! Svingott kan jag lova (fast vego 😉 )

 

espevik

Och lite Otis-uppdatering: Ni som följer mig på instagram (du hittar mig på @ceciliafolkesson och @folkessonadventures) har kunnat ta del av Otis “lite lätt livliga” vardag. Han har blivit så mycket lugnare och härligare sen han börjat att prata! Man förstår vad han menar, och det var nog anledningen till hans tidigare obstinata beteende…

Nån som känner igen detta?

 

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Daniella Chanelle 19 februari, 2017 - 19:58

Rekommenderar du vegansk kost om man vill gå ner i vikt? Jag har gått ner från 145 kg till 111,2 kg men stannat upp nu…

Svara
Cecilia Folkesson 22 februari, 2017 - 22:08

Hej Daniella! Jag hade satsat på lågkolhydratskost. Försök att äta mat som inte höjer blodsockret 🙂
Bra jobbat!!

// Cecilia

Svara
Anna 20 februari, 2017 - 08:52

Hej! Jag är en flitig läsare av din blogg o även andra hälsobloggar.Har nämligen ingen i min släkt, jobbkrets, eller bland bekanta som är i närheten av vad jag äter.De flesta äter som om det inte fanns nån morgondag.Det är därför som jag hänger på en massa bloggar för att se att det finns fler som jag!

Svara
Cecilia Folkesson 22 februari, 2017 - 22:07

Hej Anna! Kul att höra!! Känner ofta som du 🙂

// Cecilia

Svara
Kreativaminimalisten 20 februari, 2017 - 15:57

Ang Otis- älskar dessa inlägg, dels pga ett väldigt sött och härligt barn och troligen dels pga igenkänning av vår 3,5 åring…. Kände att mycket blev bättre ju mer han kan prata och vi kan prata om saker och ting!

Svara
Cecilia Folkesson 22 februari, 2017 - 22:12

Kul att höra, tack 🙂 Visst är det så!! SÅ stor skillnad nu!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More