Lassalyckan

Lassalyckan – för hela familjen!

av Cecilia Folkesson

Näringsliv Ulricehamn

 

Lassalyckan – den perfekta samlingsplatsen för allt från familjer till elitidrottare.

 

När vi valde att flytta till just Ulricehamn var Lassalyckan det som avgjorde. Barnen hade haft fotbollsmatcher där tidigare och jag minns hur jag tänkte: ”HÄR skulle jag vilja hänga”.

Och så blev det – till hela familjens glädje.

 

Har du hört talas om Lassalyckan tidigare beror det säkert på Världscupen i längdskidor som 2023 hålls i Ulricehamn för fjärde gången. Men det är inte bara vintertid denna plats bjuder på fritidsaktiviteter. 

På sommaren kan du cykla fantastiska MTB-banor, åka wakeboard på en av dammarna som vintertid försörjer skidspåren med konstsnö eller ta en promenad med fika utmed ett av alla fina spår i skogen. Är du i Ulricehamn på besök bor du mysigt på Hotell Lassalyckan.

 

 

Lassalyckan

Vår favorit är trailbanan –  en är slinga på ca sju kilometer över stockar, stenar och åar. Och man behöver såklart inte springa den – det är även en perfekt runda att gå hela familjen och ta med fika. Följ de orangea markeringarna som börjar vid baksidan av hotellet.

 

 

Massa aktiviteter – inom gångavstånd

Våra killar gillar sport. Väldigt mycket. Här hittar du föreningar för bland annat hockey, fotboll, konståkning, cykling och längdåkning. Lassalyckan erbjuder även padel, golf, gym och boule. Något för alla och allt inom gångavstånd. 

 

Lassalyckan

Multisportplanen är ett perfekt ställe för barnen att samlas. Hit cyklar de från skolan som bara ligger några hundra meter bort. 

 

 

Skottramp UIF hockey

När ishallen håller stängt under sommaren spenderas timmar vid skottrampen.

 

 

Lassalyckan – En hållbar samlingspunkt

Och man gillar hållbarhetstänket! Allt ligger samlat på samma ställe, man väljer naturliga och lokala material i den mån man kan så inte konstigt att Lassalyckan vann Årets Hållbarhetskliv 2021.

 

Lassalyckan

När barnen inte är sugna på mysiga promenader i skogen är hinderbanan alltid ett säkert kort!

 

 

Aktiviteter på Lassalyckan:

Boulebana
Fotboll – UIFK
Golf
Gym
Hinderbana
Hockey – UIF
Längdåkning
Mountainbikeleder och teknikstigar
Orientering
Padel
Pumptrack
Spår och leder
Trailbana

Wakeboardpark

 

 


Mer info om Ulricehamn

Boiulricehamn.se
Näringsliv Ulricehamn 
Lassalyckan.se

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More