Uricehamn

Ulricehamn – Sveriges bästa stad?

av Cecilia Folkesson

Reklam för Näringsliv Ulricehamn

 

Vilken är bästa staden att bo i med barn? Förmodligen Ulricehamn!

För tre år sedan kände vi att vårt lilla hus i skogen började bli lite för litet. Barnen på då 10, 8 och 4 år hade långt till skola, förskola och kompisar och vi ville verkligen flytta. Men vart?

Innan vi flyttade till stugan i Hofsnäs (som var på 36 kvadratmeter och utedusch när vi flyttade in) hade vi sålt vårt förra hus i Borås och spenderat några månader på Bali. När vi kom hem igen var planen att bo i skogen några månader medans vi letade nytt hus. Men dessa månader blev till flera år. Vi renoverade, byggde ut och hade det rätt lugnt och skönt i skogen.

Men att inte ens ha plats för en kaffebryggare i köket var inte helt optimalt när man dessutom jobbade hemifrån…

 

 

Varför just Ulricehamn?

Så vi började fundera. Vart är det bäst att bo när man har barn? Vi hade tidigare bott i Borås och Båstad men inget av det lockade. Vi hade verkligen ingen aning vart vi skulle ta vägen tills vi träffade en familj i en skatepark i Limmared. De hade två killar i våra barns ålder och bodde i Ulricehamn. Jag hade bara varit i Ulricehamn en gång tidigare och hade ingen relation dit. Några veckor senare åt vi middag hos våra nyfunna vänner och fick en rundtur.

Vi insåg rätt snabbt att detta kunde vara något! Supernära till sjö, skidbacke, badhus, kallbadhus, butiker, restauranger och sist men absolut inte minst: massa aktiviteter för barnen! Johan fick lika långt till jobbet som han hade tidigare och eftersom jag är egenföretagare kan jag jobba vart som helst.

Efter några månader av husvisningar, planeringar av nya skola och förskola samt allt annat som en flytt för med sig, var vi på plats i vårt nya (stora) hus i Ulricehamn.

Vi hade redan innan flytten fått in barnen på olika aktiviteter i Ulricehamn för att snabbare få nya kompisar. Och snabbt gick det!

 

 

Nya skolor, nya vänner

Jag minns när jag var liten och min västa mardröm var tanken på att flytta. Och flyttat har ju våra killar fått göra en hel del. De har gått på tre olika skolor men alla är överens – Ulricehamn blev väldigt bra, både när det kommer till skola, kompisar och fritidsaktiviteter.

Just fritidsaktiviteter gör det betydligt enklare att komma in i en ny stad. Vi har träffat nästan alla våra nya vänner i ishallen och vid fotbollsplanen. Ett bra tips om man ska flytta!

 

Ulricehamn

 

Lassalyckan – Vårt andra hem

Lassalyckan är nog det ställe i Ulricehamn där vi spenderar mest av vår tid. Det är ett stort sport- och friluftsområde med bland annat fotbollsplaner, ishall, padel, gym, längdåkning, MTB och massa mysiga grillplatser och stigar i skogen. Och med tre barn som både spelar hockey och fotboll har Lassalyckan mer eller mindre blivit vårt andra hem.

 

Ulricehamn

 

Vardagspusslet = LÖST!

Nu ska jag inte överdriva – det är såklart fortfarande ett pussel att vara en familj. Men jag tror vi har det betydligt enklare än många andra. De två äldsta barnen, nu 11 och 13 år tar sig både till skolan och fritidsaktiviteterna själva, de cyklar ner till sjön på sommaren och hänger i skidbacken på vintern.

Mer smidigt än så blir det nog inte!

 

 


 

Mer info om Ulricehamn

Boiulricehamn.se
Näringsliv Ulricehamn 
Lassalyckan.se

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Lassalyckan – för hela familjen! - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 29 maj, 2022 - 19:36

[…] Och så blev det – till hela familjens glädje. […]

Svara
5 år som egenföretagare - så har det gått! - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 26 juni, 2022 - 17:30

[…] När vi flyttade till Ulricehamn hyrde jag kontor på Kvarter Väveriet och fick besök av NUAB – Näringsliv Ulricehamn. Näringsliv Ulricehamn anordnar flera aktiviteter för företagare bland annat dessa: […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More