öppen omelett grönsaker

Öppen omelett – en ny favorit!

av Cecilia Folkesson

På Bali åt jag samma omelett varje morgon vi besökte vårt favoritcafé: Open omelet med massa grönsaker. Så gott, och en perfekt frukost. Testa att göra något liknande i helgen då man oftast har lite extra tid. Grönsakerna kan självklart bytas ut mot det man gillar och vad man har hemma.

I original-omeletten var det spenat istället för grönkål som jag använde. Men det blev mist lika gott, om inte godare att göra göra med grönkål!

 

Tips!
När du steker grönsaker, ha i en skvätt äppelcidervinäger.

 

öppen omelett grönsaker

 

Öppen omelett med grönsaker

(1 port)

  • 2-3 ägg
  • Grönkål
  • Zucchini
  • Rödlök
  • Champinjoner
  • Tomater
  • Olja
  • Salt + Peppar

 

Gör så här:
– Vispa ihop äggen med en skvätt vatten, salt och peppar. Stek omeletten på svag värme. Jag gillar mina omeletter genomstekta och brukar lägga ett lock på för att slippa vända.
– Fräs grönsakerna i lite olja och en skvätt vinäger. Jag använder denna äppelcidervinäger [annonslänk]
– Toppa omeletten med grönsakerna. Ringla över lite olja och salta och peppra. 

 

Här hittar du alla mina recept

 


Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Omelett – en underskattad middag - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 8 maj, 2020 - 17:11

[…] Öppen omelett med grönkål, picklad rödlök, zucchini och tomat […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More