grönsakssoppa

Grönsakssoppa med linser

av Cecilia Folkesson

Annonslänkar

 

Grönsakssoppa med linser, kikärtor tomat och svartkål

Denna soppa är supersnabb att göra och väldigt god! Den är vegansk och fylld med massa näring och goda smaker.
Lika god att äta hemma på lunchen som att ta med sig i en mattermos ut i skogen.

Jag brukar göra en stor gryta och ha ståendes i kylen. Då kan man enkelt variera den genom att tillsätta kokosgrädde eller havregrädde för att göra den extra krämig eller riva i ingefära och skivad chili för att få lite extra sting.

Och man behöver inte använda exakt dessa ingredienser – utan man kan självklart anpassa innehållet efter vad man har hemma.

 

Tips på buljong:

Vill man göra soppan helt vegansk – använd denna till exempel denna buljong
För en mer näringsrik soppa – använd Real Broth

 

 

grönsakssoppa

Grönsakssoppa

(2 port)

  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • Olja/smör att steka i
  • 1 msk tomatpuré
  • ca 1 liter vatten
  • 2 msk buljong
  • 1 dl kikärtor (förkokta)
  • 1 dl gröna linser (förkokta)
  • 1 näve cocktailtomater
  • 1 knippe storbladig persilja
  • 4 blad svartkål
  • 1/2 citron
  • Salt & svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Ansa svartkål (eller grönkål) och fräs snabbt i smör eller olja och tomatpuré tillsammans med hackad lök och pressad vitlök.
  2. Slå på vatten och i med linser, kikärter, tomater och hackad persilja. Låt koka upp, tillsätt buljon och smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
  3. Klart att servera!

 

Tips! Orientlivs brukar ha stora knippen storbladig persilja till bra pris. Och med det som blir över kan man ha till omeletter eller i denna supergoda tabbouleh.

 


Följ mig gärna här:

För fler recept, tips och inspiration – följ mig gärna här
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

0 Kommentar
0

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More