10 bästa veganrecept

Internationella vegandagen – mina 10 bästa veganrecept

av Cecilia Folkesson

Idag är det Internationella vegandagen. Mycket bättre att fira än tex. kanelbullens dag!

Jag är absolut inte vegan, men jag älskar att äta veganskt och vegetariskt. Ofta en rätt svår utmaning om man dessutom undviker gluten.

Det finns inte mycket som slår en vegan burgare med cashew sourcream, tahinidressing, avokado och massa grönsaker. Gärna tillsammans med rostad sötpotatis och hummus! Mmmm!!

Glömmer aldrig min första “fakin´ bacon cheesebrurger” (en köttfri hamburgare med veganost som smakade precis som en saftig burgare med bacon och ost) jag åt när jag hängde i Santa Cruz för en herrans massa år sen. Santa Cruz hade för övrigt grymt bra mat och fantastiska burritos! En stad väldigt värd att besöka om man är i närheten av San Fransisco. När jag ändå tipsar om detta område finns det fler pärlor man inte får missa:

– Mill Valley
– Sausalito
– Carmel
– Monterey
– Carmel
– Pebble Beach

Nog om resetips. Här kommer mina 10 bästa veganrecept. Supergoda oavsett om du är vegan eller inte 🙂

 

Mina 10 bästa veganrecept:

 

Vegetarisk curry bowl med kikärtor

Gör din egen nötmjölk

Hasselbackspotatis på sötpotatis

Chiapudding med mango och passionsfrukt

Pumpasoppa med kokosgrädde

Chocolate chip cookies – Paleo

Favorit i repris: Kokoskaffe

Raw cheesecake med hallon (mjölkfri, vegan, glutenfri)

Zucchinipasta med raw tomatsås

Avokadobrownies

 

 

FÖLJ HÄR!

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Jennifer 1 november, 2017 - 16:48

Gott! Då yngsta barnet är mjölk och äggallergiker har det blivit att vi startat en resa in i mer vegansk mat. Det kändes lättast att göra så då vi var helt säkra på att recepten var ok. Nu äter vi kanske ett veganskt recept i veckan. Sen är vi en småbarnsfamilj (3 barn under 5 år) som har haft feber i 2 månader så det är klart att vi ramlar ner i korvträsket lite nu och då. Men tycker vi blir bättre och bättre på att ta oss upp. Sen så är det alltid skönt att luta sig mot att alla i familjen dricker en grön smoothie till frukost varje morgon. Då vet vi att alla har fått något bra i sig den dag

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More