Har märkt på sociala medier att kokoskaffe fått sig ett uppsving igen, kul!!

Kokoskaffe är alltså kaffe med kokosolja i. Gillar man att ha mjölk i kaffet men vill undvika mejerier är detta ett supergott, snabbt och nyttigt alternativ. Vid stressiga morgnar kan det räcka med en kopp med lite extra kokosolja i. Det håller man sig mätt på länge och magen mår så mycket bättre utan massa mejeriprodukter.

Gillar man inte kaffe kan man göra kokos-te istället. Jag tycker det blir godast att använda ett örtte, till exempel chai med mycket smak som får dra extra länge.

 

kokoskaffe

Så här gör du kokoskaffe

1 kopp varmt kaffe
1 sked kokosolja [annonslänk]
1 nypa vaniljpulver

Gör så här:
Stavmixa kaffet med kokosoljan och vaniljpulvret. Se till att stavmixa ordentligt annars hamnar kokosoljan på toppen av kaffet. Man kan byta ut vaniljpulvret mot till exempel kardemumma.

 

TIPS! Vill du ha en ännu mer mättande variant, testa att mixa i ett rått ekologiskt ägg i kaffet. Blir superkrämigt, skummigt och gott!

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

6 Kommentarer

 1. Skulle gärna gilla det här men får så sjukt ont i magen/magkatarrliknande symptom. Spelar ingen roll om jag tar kokosfett eller smör, kaffe eller te. Eller om jag är fastande eller dricker tillsammans med frukost. Synd tycker jag, supergott.

 2. Hej!
  Jag köpte hem några träskålar för ett tag sedan, och nu är jag sugen på några fler från din shop! :)
  Finns det någon möjlighet att få mejl om när träskålarna finns i lager igen?

  Mvh,
  Ellen

  • Hej Ellen! Kul att du gillar dem :) Träskålarna kommer förmodligen inte in fler av, men nya modeller kokosskålar kommer innan jul :)
   Hälsningar Cecilia

 3. Men åh! Har precis druckit upp en kopp vanligt tråkigt kaffe… Nästa får bli en med kokosolja, måste ju testa detta! Låter gott!

Skriv en kommentar

Close