sitta i squat

Hur går det med squat-positionen?

av Cecilia Folkesson

Hur går det med era squat-positioner? Jag försöker sitta en stund varje dag och jag märker stor skillnad från när jag startade. Det är lättare att komma ner i en bra position och jag kan sitta betydligt längre nu utan att bli trött i skenben och ljumskar.

För barn är detta en naturlig ställning och Otis slår mig med hästlängder. Han sitter såhärvid sin tufftuff-bana i evigheter. Men så snart barnen börjar spendera mer tid sittandes i stolar försämras rörligheten och det märks tydligt på både Zion och Sid.

Varför ska man sitta i squat-position?
Bristande rörlighet är en av de främsta orsakerna till skador och att sitta i squat-position hjälper till att öka rörligheten i höfter, knän och anklar. Detta är viktigt för stabilitet och balans. Magen och tarmarna mår också extra bra! Tarmar masseras naturligt när magen trycks ihop, vilket i sin tur leder till att matsmältningen förbättras.

 

Här kan du läsa mer om utmaningen och hur du bäst sitter squat-position:
Squat-positionen – Naturlig och superviktig!

 

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Therése 29 oktober, 2016 - 12:54

Tack för påminnelsen!
Alltför stel i höfter, rygg och anklar så detta ska bli min utmaning i vinter En liten stund varje dag…
//Therése
http://www.levaklokt.se

Svara
Cecilia Folkesson 31 oktober, 2016 - 23:03

En liten stund räcker bra i början 🙂

// Cecilia

Svara
Lovisa 29 oktober, 2016 - 14:34

Åh jag tycker den är toppen men mitt ena knä strejkar efter en skada så måste få ordning på det innan jag kan sitta längre stunder. Men lite varje dag så länge det känns bra och det blir bekvämare för varje gång min fd hockeyspelare till sambo skakar på huvudet och fattar intr hur jag kan sitta så. Håller på att försöka få honom att öppna ögonen lite och pröva själv wish me luck

Svara
Cecilia Folkesson 31 oktober, 2016 - 23:07

Haha, kan tänka mig att han inte är supersmidig pga hockeyn 😉 Lite i taget är bäst!

Svara
Karolin 30 oktober, 2016 - 17:32

Min son på 3,5 år har också plättlätt för squatposition (som dom ju alla kan i den åldern). Testade att sitta med fötterna ihop och knäna rakt fram som han kan. Gick ju sådär. Känner att jag behöver squatsen mer än någonsin eftet att ha börjat löpträna igen efter förlossning i våras. Passar på att squata när jag leker med barnen på golvet eller när jag plockar ihop pusel och annat krafs från golvet Hoppas på att sitta lika obehindrat som sonen snart

Svara
Cecilia Folkesson 31 oktober, 2016 - 23:09

Helt otoligt hur lätt barnen har för detta. Brett isär med benen är ju inga problem, men när man sätter fötterna tätare ihop blir det katastrof! Lycka till 🙂
// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More