apple watch veckans utmaning

Min nya bästis Apple Watch!

av Cecilia Folkesson

Min Apple Watch har verkligen blivit min bästa vän på senaste.

Om du följer mig på Instagram har du säkert inte kunnat undgå detta 😉 Jag har de senaste åren haft svårt att komma igång med träningen. Motivationen har inte funnits där överhuvudtaget. Och eftersom jag är en allt-eller-inget-person nöjer jag mig inte med ett träningspass i veckan. Då struntar jag hellre i det – jag vet, väldigt dumt.

Så jag gav Apple Watchen en chans och nu är jag fast! Det går ut på att stänga sina ringar varje dag. Träning, aktivitet och stå upp under dagen. Och det blir en sån morot att fixa det. Såpass mycket att jag inte ens tvekar på att gå ut och gå 30 minuter i regn och mörker eller klämma in det där träningspasset jag tidigare lurade mig själv att jag inte hann med.

 

Så här funkar en Apple Watch

Det du kan ställa in på din klocka är aktivitet – den röda cirkeln. Jag har min inställd på 550 som är lagom för tillfället. Jag hade den på 600 tidigare, men då behövde jag gå väldigt långt under dagen för att uppnå mitt mål.

Röd ring
Här ställer du in dina aktiva kalorier för dagen. Detta är den enda ring du kan ändra.

Grön ring
Den gröna ringen betyder träning och är inställd på 30 minuter. För att all din träning ska registreras välj den typ av träning du utför och se till att starta när du börjar jogga, köra pass, cykla etc. Du kan lägga till de flesta träningsformer.

Blå ring
Den blå ringen registrerar hur mycket du står upp under dagen. Du ska stå upp/röra dig en gång i timman 12 gånger under dagen. Du får en notis när det är dags att ställa sig upp. Väldigt bra om du har ett stillasittande jobb.

 

Tävla med dina kompisar

Har du vänner med Apple Watch kan ni tävla mot varann. Se till att bjuda in dem, det gör du direkt i klockan. Du får då notiser när någon i din lista slutfört sina mål och träningar. Du peppar dem enkelt genom förinställda meddelanden.

 

apple watch

Denna Apple Watch valde jag

Jag köpte en Apple Watch Series 3. Den är lite mindre än den nya och betydligt billigare. Men den har alla funktioner man behöver. Skillnaden är att man kan sätta in ett simkort i den nya och därmed kunna ringa mm från klockan även om man inte har med sig sin iPhone.

 

 


Följ mig!

Här kan du följa mig för tips, recept och inspitation:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Patricia 11 mars, 2020 - 20:02

Hur kommer du upp till 550 varje dag? Endast med att gå eller också gym?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More