barfotalöpning barfotaskor

Därför är barfotalöpning fantastiskt!

av Cecilia Folkesson

– Inlägget innehåller annonslänkar –

 

För några dagar sen skrev jag om det här med stress och socker och de där uteblivna stegen. Vi är skapta att gå  uteblivna Och det var väldigt många som kände igen sig i det. Det

När vi var jägare och samlare gick vi runt 17 000 steg per dag – idag går vi i genomsnitt 5000-6000 steg. De senaste månaderna har jag nästan uteslutande tagit betydligt färre stag än det per dag.

Och det är såklart inget jag mår speciellt bra av.

 

Läs mer:
Därför är konditionsträning superviktigt
En runda om dagen – så skapar du vanan

 

Därför är barfotalöpning fantastiskt!

Men jag är inte den som inte gör något åt det. Just nu är det dåligt med tid – men snart så! Och jag har redan börjat. Investerat i ett par nya Fivefingers som sitter som en smäck! Jag har inte börjar springa med dem ännu, små-joggat lite och gått en hel del med dem.

För man måste börja lugnt om man är ny med barfotaskor. En runda på 10 minuter kan räcka i början om man är van vid uppbyggda skor. Jag kör alltid platta skor, men löpningen har som sagt lyst med sin frånvaro…

Så varför är barfotaskor så bra?
Det största skillnad mellan att springa med barfotaskor och vanliga skor tycker jag är hållningen. Speciellt om man springer på stigar i skogen (vilket enligt mig är att föredra). Man får liksom balansera mer och man rätar på samma gång upp kroppen. Hållningen blir bättre och andningen känns samtidigt lättare.

Och man känner skogen under fötterna. Och det är en härlig känsla! Ungefär som när man tar av skorna på stranden. Man vill ju känna sanden mellan tårna. Med barfotaskorna känner man rötter, stenar och mossa. Väldigt härligt!

Du hittar mina Fivefingers här

 

barfotalöpning barfotaskorLätta som fjädrar! 

 

Tips: Så kommer du igång med löpning och promenader

Mitt bästa tips för att verkligen komma ut varje dag är ljudböcker. Kommer man in i en bra bok vill man gå eller jogga en runda – ofta! Här kommer tips på två ljudböcker du kommer in i direkt. Jag lyssnade slut på dessa på mindre än två veckor, men andra ord VÄLDIGT BRA!

Klicka här för att lyssna på och läs hur många böcker du vill under 30 dagar. Inga pengar dras under provperioden, ingen bindningstid och du kan avsluta när du vill! (Gäller nya kunder)

 

 

nextory en bur av guld En bur av guld – Camilla Läckberg 

 

nextory störst av alltStörst av allt – Malin Persson Giolito

 


Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Jennifer 30 april, 2019 - 04:29

Känner igen mig i behovet av att gå. Som föräldraledig snittade jag 25000 steg per dag. Varje dag, hela året. Nu när jag är tillbaka i ekorrhjulet så blir det kanske 5000. Om den förändringen (förra hösten) märktes på kroppen. Japp! Nu försöker jag väga upp det med lunchträning, promenader och tänka på att röra mig många gånger under dagen. Men jag saknar mina rörelsefyllda dagar…

Svara
Cecilia Folkesson 8 maj, 2019 - 09:36

Oj – det var många steg! Och visst är det skillnad på att röra sig eller inte. Så värt att försöka få in mer steg.
Kämpa på!

// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More