resa med barn Bali

Höstlov, overaller och regler.

av Cecilia Folkesson

Måndag morgon och höstlov. Det är dagar som dessa man saknar Bali extra mycket. Att kunna ta på sig och barnen ett par flip flops och gå en promenad i risfälten, dricka kokosnötter och köpa en stor påse frukt för 10 kronor… Slippa overaller, mössor, kalla fötter och toanödiga barn mitt i skogen.

Zion fyllde åtta?! (hur hände ens det?) i går och fick en radiostyrd bil som han mer än gärna vill gå ut i skogen med. Och ingen är gladare än jag när dom inte tjatar om att spela. Hur gör ni som har barn med speltid? Och då menar jag allt från dator, xbox till iphone och surfplattor. Vad är rimligt? Helst skulle jag se att dom inte spelade alls.

Våra regler ser ut ungefär såhär: Inget spel på skoldagar. (Undantag om det är allmänt kaos, alla läxor är gjorda och övriga regler hålls.) Helgerna någon timma. De stora killarna är 6 och 8 år.

 

Du kanske även gillar detta

7 kommentarer

Sara 31 oktober, 2016 - 14:11

Vad har barnen för övriga regler hemma?

Svara
Cecilia Folkesson 31 oktober, 2016 - 23:15

Haha, många! Eller inte så många kanske.

– Inget socker om det inte är helg
– Det vanliga typ ta bort talrik, tömma bordet, gå ut med soporna
– Titta på dem man pratar med
– Säga tack när man får något
– Inte leka med skjutvapen (förutom på high chaparral)
– Hjälpa till när man ber om hjälp

Ungefär så. Ganska normala regler skulle jag tippa på 🙂

Svara
Sandra 31 oktober, 2016 - 18:04

Jag/ eller vi kanske jag ska skriva har sagt 1 timme på vardag och 2-3 på helgen. Men då ingår allt, tv, tv-spel, dator och telefon. Äldsta är 9,5 år och yngsta snart 7 år. Svårast med äldsta som smsar osv med kompisar. Den yngre spelar inte tv-spel ännu men har en iPad med spel..
På helgen får dom bara så mycket tid om vi/dom är ute och gör andra saker. Har tack och lov två “aktiva” barn som spelar hockey osv men ändå inte bra att sitta för mycket..
Är dom sjuka kan dom ibland få mer tid på vardagarna.. Som att titta på film eller liknande.

Lätt är det inte för kompisarna får ofta sitta mycket mer!

Svara
Cecilia Folkesson 31 oktober, 2016 - 23:17

Det låter ungefär som hos oss. 0,5 timmas spel för 1 timmas utelek osv 😉
Visst är det svårt när andra får mer tid. Men dom brukar förstå och fatiskt även hålla med när man förklarar anledningen. Detta gäller även socker i barnens fall.

// Cecilia

Svara
Xiro 1 november, 2016 - 11:24

Har två killar, 7 och 9 år. Just idag blir det extra skärmtid på grund av att jag blev magsjuk igår och är hemma själv med dem några dagar av höstlovet. Annars har vi försökt få ner det till 3 timmar speltid per vecka, och lite extra om de spelar med kompisar på besök. Men vi har inte lyckats så bra än 🙂 Dock är jag väldigt nöjd med att de är väldigt lätta att locka till utomhusaktiviteter som t ex cykeltur eller tur i skogen. Gäller att hålla den entusiasmen levande! Att vi är med i Friluftsfrämjandet hjälper till, så de har en grupp kompisar som vi brukar umgås med ute i naturen.

Svara
Xiro 1 november, 2016 - 12:16

LOL! Nu har killarna självmant släppt surfplattorna och kör Nerf-hinderbana 🙂

*) Nerf är lekbetonade leksaksvapen som skjuter små skumgummipilar.

Svara
Cecilia Folkesson 1 november, 2016 - 14:03

Låter vettigt. Det gäller ju att dra med dem ut för när man väl kommer ut brukar dom ju älska det!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More