jordgubbssallad avokado

Favoriterrecept till midsommar

av Cecilia Folkesson

Denna midsommar ser det ju faktisk ut att bli helt okej väder ändå! Kan inte minnas när vi hade en solig midsommar sist. Eller förutom förra året, när vi bestämde oss för en solig sommar och åkte till Bali hela familjen under två månader.

Fast med facit i hand var det ju mer sol i Sverige under de veckorna. Denna midsommar firar vi på Hofsnäs tillsammans med familj och vänner. Och förhoppningsvis sol!

Vad gör du på midsommar? 

 

Recept till midsommar

Här hittar du mina glutenfria favoritrecept som passar perfekt till midsommar!

 

Sesamknäcken

glutenfria sesamknäckenDessa glutenfria sesamknäcken är enkla att göra och ett perfekt tillbehör!

Recept: Glutenfritt sesamknäcke

 

Gubbröra

gubbröra matjesillMatjesill, ägg och massa dill! Perfekt att toppa sesamknäcket med. En favorit vi alltid kör på midsommar.

Recept: Gubbröra

 

Jordgubbssallad

jordgubbssallad avokado Godaste salladen till midsommar innehåller såklart jordgubbar!

Recept: Sallad med jordgubbar

 

Glutenfri Västerbottenpaj

glutenfri västerbottensostpajVästerbottenostspaj blir precis lika god glutenfri! Midsommar (och jul) är en av de dagar på året mitt mejeri-intag är betydligt större än vanlig. Men med dessa favoriter är det väldigt värt trots allt 😉

Recept: Glutenfri västerbottenpaj

 

Glutenritt frö & nötbröd

Detta bröd blandar du ihop supersnabbt! Sen är det bara att ställa in i ugnen. Gluten– och mjölkfritt. Har du inte alla ingredienser hemma, byt ut/ersätt någon av de torra ingredienserna mot samma mängd/mer av något annat.

Recept: Frö & nötbröd

 

Supersnabb jordgubbstårta

jordgubbstårta LCHF jordgubbstårta glutenfriDenna glutenfria tårtbotten är allra godast att äta färsk. Dela den gärna och fyll med t. ex. mosade jordgubbar med lime och mynta, eller med lemoncurd, se recept nedan.

Recept: Glutenfri tårtbotten

 

Coconutnests med lemoncurd

lemoncurd lcfhEn av mina favoriter! Denna fyllning kan du också använda till jordgubbstårtan.

Recept: Coconutnests med lemoncurd

 

Raw mini-cheesecakes med hallon

no bake halloncheesecakeDessa mini-cheesecake kan man även göra i en stor botten. Fyll den med vilken frukt eller bär du vill. Jordgubbar och mynta passar perfekt till midsommar!

Recept: Raw mini-cheesecakes

 

Kokosglass

glasspinnar kokosglassglasspinnar kokosglassTjatar barnen om glass varje dag så fort solen skiner? Fyll frysen med dessa glasspinnar! Gjorda på frukt, bär och kokosgrädde.

Recept: Kokosglasspinnar

 

Ha en härlig midsommar!

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More