jordgubbssallad avokado

Jordgubbssallad – Somrig sallad med jordgubbar och avokado

av Cecilia Folkesson

Glad midsommar! Otis väckte mig med världens puss och jag hör inget regn utanför. Känns dom det kommer bli en väldigt bra midsommarafton! Bästa är att vi ska fira hemma så vi slipper allt flängande. Nu väntar kaffe sen ska jag ge mig på maten. Sill-lunch, grillkväll, jordgubbar och cava! Minns inte om jag skrev det där med cava. Jag har alltid föredragit prosecco. Rödvinet har jag nästan skippat helt dem senaste tiden då jag alltid får huvudvärk from hell även efter 1 glas. Synd men sant.

I vilket fall, prosecco har varit min favorit till jag insåg varför: massa socker!! Visst, jag vet att alkohol innehåller socker, men inte att prosecco innehöll ca 5-6 ggr mer socker än cava. Nu gäller cava och jag har hittat flera goda ekologiska flaskor.

 

Nu ska favoritsalladen fixas innan gästerna kommer! En somrig sallad med avokado och jordgubbar, perfekt till midsommar!

 

jordgubbssallad avokado

Jordgubbssallad med avokado

(1 stort fat)
1 låda jordgubbar
2 avokado
1 påse färsk spenat
1 stor näve sockerärtor
1 kruka färsk mynta
Rostade solroskärnor (jag använde salta)
1 skvätt EVO olivolja
1/2 citron
Salt + svartpeppar

Gör så här:
– Dela jordgubbarna och skala och skär avokadon. Blanda ihop på ett stort fat tillsammans med spenat, sockerärtor och mynta.
– Ringla över olivolja, pressa över citron och toppa med rostade solroskärnor. Salta och peppra.

Välj eko!

Tänk på att välja ekologiska jordgubbar i den mån det går. Jordgubbar är väldigt besprutade. Läs mer här.

 

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Katarina 23 juni, 2017 - 09:40

Trevlig midsommar!
Mums,den salladen måste jag göra! Fräsch!
Har också druckit prosecco tidigare, men efter ditt tidigare inlägg om sockret i det ska jag ikväll pröva en cava!
Kram och tack för en jättebra blogg! !

Svara
Cecilia Folkesson 23 juni, 2017 - 09:48

Tack det samma!! Det tycker jag du ska göra! Man kan ju ta det man har hemma, behöver inte vara just dessa ingredienser. Cava är bäst!! Kram

Svara
Johanna 23 juni, 2017 - 20:14

Mums! Det kan nog vara något av det bästs med sommaren – alla färska grönsaker som möjliggör goda sallader i mängder. Jordgubbar och mynta är ju en fantastiskt kombination i desserter, ska absolut prova din sallad också!
Trevlig midsommar 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 26 juni, 2017 - 08:29

Visst är det! Älskar mynta!!
Supergott i många maträtter också.

Ha en härlig sommar!
Kram

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More