jobba hemma

Jobba hemma och sommarlov – Går det ens ihop?

av Cecilia Folkesson

På senaste tiden eller året har jag börjat jobbat mer och mer hemifrån. Att vara egenföretagare har (som allt annat) verkligen sina för- och nackdelar. Jag älskar att kunna bestämma över min egen tid och hur jag vill lägga upp mina dagar. Friheten är verkligen bäst! Och att bara ha vetskapen om att man kan börja jobba klockan nio istället för klockan åtta är SÅ VÄRT! Även om det i 9 av 10 fall innebär att man jobbar betydligt längre dagar än man gjorde när man hade ett “vanligt jobb”.

Men nu när barnens sommarlov närmar sig inser man rätt snabbt att det kommer bli svårt att få ihop jobb med ledighet. För det är en av de största nackdelarna med att vara egenföretagare och speciellt att driva en blogg: man kan inte ta ledigt hur som helst.

Samtidigt känner jag att jag lägger mycket tid på barnenen när jag väl är med dem. Jag kan ta spontan-lediga dagar, som igår när vi åkte ner till Varberg över natten och badade, tittade på krabbor och cyklade morgonpromenad. Ändå vet jag att barnen tycker jag jobbar mycket.

För det borde ju kunna jämföras med Johans alla fotbollsmatcher. Fotbollen är hans hobby och mitt jobb är som min hobby. Ingen tycker att det är konstigt att Johan är iväg 4-5 timmar en söndag för att lägga tid på sin hobby, men om jag ska jobba nån timma en lördag så är det väldig skillnad. Och då gör jag ändå det som jag vet många har som mål: jobba med något man tycker är kul!

Eller?

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

anna 22 juni, 2017 - 20:00

Kan du inte skriva lite om hur din syn på kost har ändrats? 🙂 Du började väl med lchf? sen paleo och nu mycket vegansk? 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 23 juni, 2017 - 09:46

Hej Anna! Det ska jag absolut! Kika in under nästa vecka 🙂
Kram!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More