jordgubbstårta LCHF

Slängde ihop denna supersnabba jordgubbstårta idag. Hur lätt som helst att göra!

Jag delade inte min botten, utan toppade bara med lättvispad grädde och jordgubbar. Har man en bra kniv går det lätt att dela den och lägga på en fyllning man gillar. Man kan också byta ut grädden mot kokosgrädde om man vill skippa mejerier. Använd i så fall kall kokosgrädde i tetrapack och vispa som vanlig grädde. Blanda gärna i lite vaniljpulver.

 

Supersnabb jordgubbstårta LCHF

150 gram kokosolja eller smör
4 ägg
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 knivsudd vaniljpulver
Lime- eller citronzest
1 msk agavesirap

Förslag på fyllning: 
Hackade jordgubbar marinerade i limejuice och kokossocker.

 

jordgubbstårta glutenfri

 

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° C.
  2. Klä en springform med bakplåtspapper eller smöra den.
  3. Smält kokosolja/smör.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop med fett, ägg och citronzest.
  5. Häll i formen och grädda i ca 20 minuter.
  6. Låt svalna och toppa med grädde ock massa jordgubbar.

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

Total
2
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

8 kommentarer

    1. Hej! För en låda jordgubbar: 1-2 msk kokossocker och 1 lime kanske? Inte så noga, smaka av så du gillar det. Hacka gärna i lite färsk citronmeliss eller mynta också 🙂 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close