lemoncurd lchf coconut nest

Coconut nest med lemon curd

av Cecilia Folkesson

En av mina absoluta favoritdesserter som jag aldrig missar när vi är på Bali är dessa coconut nest med lemon curd. De är glutenfria och LCHF-vänliga!

Lite trixiga att göra, men det är värt, lovar!! För att göra dem extra syrliga, toppa dem med passionsfrukt, så gott!

 

Coconut nest med lemon curd

(ca 10 st)

Coconut nest / Botten

  • 2 dl kokosflingor
  • 1 äggvita
  • 25 gram smör
  • 1 msk sötning (kan uteslutas)

 

Gör så här:
– Sätt ugnen på 175 grader.
– Blanda ihop ingredienserna och tryck ut i mindre formar. Jag använde storleken mellan ischoklad- och muffinsform. Använd gärna fler formar så håller de formen bättre när man trycker ut dem.
– Grädda 8-10 minuter, eller tills kokosen fått lite färg.
– Låt svalna innan du tar ur dem från formarna.

 

lemoncurd lcfh Coconut nest

Lemon curd

  • 3 ekologiska citroner
  • 1-2 msk sötning tex. sötströ eller björksocker [annonslänkar]
  • 50 gram smör
  • 2 ägg
  • 2 äggulor

 

Gör så här:
– Riv skalet från en av citronerna med ett litet rivjärn eller ett zestjärn. Blanda ihop med saften från alla citroner, smör och sötning i en kastrull.
– Låt koka upp och ställ av kastrullen från plattan.
– Vispa ihop äggen och äggulorna och blanda sen noggrant ner i kastrullen. Rör om ordentligt och låt sjuda under ordentlig omrörning till lemon curden tjocknar. Den kommer tjockna ännu mer när den svalnar.
– Lår stå i kylen tills den tjocknat.
– Klicka i lemoncurden i dina coconut nests och toppa med rivet limeskal. Förvara i kylskåp.

 

Välj ekologiskt! När man använder citrusskal i matlagning och bakverk ska man alltid välja ekologiskt. Välj gärna även ekologiska ägg. 

 

Fler recept

I min receptbank hittar du massvis med desserter och efterrätter. Alla glutenfria!

 


Följ mig här:

Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

C 2 oktober, 2018 - 22:31

Hur länge står de sig i kylen? Och har du testat att frysa? 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 3 oktober, 2018 - 09:26

Hej,
Jag har haft mina i kylen några dagar. Har ej testat att frysa. Vet inte om dt blir så bra med ägg och smör?
// Cecilia

Svara
IPK 19 april, 2019 - 11:11

Kan man använda vanligt socker?

Svara
Cecilia Folkesson 21 april, 2019 - 11:15

Det kan man 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More