”kokosnötsskålar”
paleobröd

Tips: Gör en omgång paleobröd att ha i frysen. Perfekt att skiva upp innan du fryser in det och ta ut en skiva och lägga i brödrosten på morgonen. Toppa med nötsmör, avokado och grönsaker för en supergod och mättande frukost!

 

Paleobröd – glutenfritt frö & nötbröd

3 dl solroskärnor
1,5 dl sesamfrön
1,5 dl linfrön
1,5 dl mandel
1,5 dl hasselnötter
4 ägg
1 dl olja (tex olivolja eller raps)
1-2 tsk havssalt
1 tsk anisfrön

Gör så här:

– Sätt ugnen på 175 grader
– Klä en brödform med bakplåtspapper.
– Hacka nötter och blanda ihop med fröer och kryddor.
– Vispa ihop ägg och blanda ihop det med nöt- och fröblandningen tillsammans med oljan.
– Bred ut i formen och grädda i ca 70 minuter.
 – Låt svalna, skiva upp och in i frysen!

 

Följ här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook eller Instagram

 

 

Total
244
Shares

5 kommentarer

  1. Hej Cecilia.
    Vilken storlek på forma använder du? (Tänker limpform, ca 1,5l).
    Har du provat fördubbla receptet för att få ett större bröd; Går det fortfarande bra att grädda i limpform med samma temperatur?
    Tack på förhand!
    /Karin

    1. Herj Karin,
      Jag använder en “vanlig” brödform. Dålig koll på hur mycket den rymmer tyvärr. Man kan säkert dubbla, har inte testat. Men kanske lite lägre temperatur och lite längre tid i ugnen?

      Lycka till!

      // Cecilia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close