Ekologiska-natpasar
glutenfritt fröbröd paleo

Jag får många frågor om bröd. Och visst går det utmärkt att baka nyttigt bröd som inte innehåller spannmål. Det finns flera fördelar med att baka glutenfritt bröd:

– Dessa bröd behöver inte jäsa
– De innehåller inte vete/gluten
– Supersnabbt – bara att blada ihop, forma och grädda
– Nyttigare än “vanligt bröd”

Jag har samlat mina favoriter och hoppas att du hittar något du gillar!

 

Frö & nötbröd

fröbröd med nötter glutenfritt paleo fröbröd med nötter glutenfritt paleo Detta bröd brukar jag baka av det som finns i skafferiet. Det är inte så noga att måtta exakt, utan ta de frön och nötter du har hemma. Men se till att den totala mängden stämmer!

Jag skivar upp brödet och förvarar i frysen (även kylskåp går bra några dagar). Sen är det bara att ta fram så många skivor man vill ha och rosta eller värma i ugnen!

Recept: Frö & nötbröd

 

Korvbröd LCHF/Paleo

glutenfria korvbröd glutenfria korvbrödPerfekta korvbröd att ha med till vinterns korv-grillningar! Snitta dem när de har svalnat och frys in.

Recept: Glutenfria korvbröd

 

Saftiga zucchinifrallor

glutenfria zucchinifrallor zuccinifrallor jordnötssmörDessa är familjens favoriter! De är absolut godast helt färska men blir nästan lika goda om man värmer upp dem. Tänk på att förvara dem i kylskåp då de innehåller ägg.

Recept: Glutenfria zucchinifrallor

 

Glutenfritt bananbröd

bananbröd glutenfritt paleobananbröd glutenfritt paleoEtt lite sötare alternativ med banan som passar utmärkt till helgen. Testa även mina supergoda bananscones.

Recept: Glutenfritt bananbröd

 

Saftiga zucchinifrallor

glutenfria morotsfrallor paleoEtt supergott alternativ till zucchinifrallorna är morotsfrallor. Även dessa är väldigt populära hos barnen!

Recept: Glutenfria morotsfrallor

 

Glutenfria frallor på påse

glutenfria frallor budgetveckor glutenfria frallor budgetveckor…och har man inte tid eller lust att mäta, riva osv kan man “fuska” med denna påse. Ekologisk och glutenfri mjölmix med bland annat havre-, teff- och fullkornsrismjöl.

Finns att köpa här [adlink]

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

5 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*