glutenfria zucchinifrallor

Äntligen ett nyttigt bröd som älskas av hela familjen! Dessa glutenfria zucchinifrallor är utan mjölkprodukter och helt fria från spannmål. Passar utmärkt att toppas med smör, en skiva ost och paprika, eller som barnen gjorde: med jordnötssmör och blåbär!

Tips! Du vet väl om att det finns jordnötssmör på endast jordnötter och lite salt? Så skippa den något billigare varianten som innehåller både socker och palmolja. 

 

glutenfria zucchinifrallor

Glutenfria zuccinifrallor

(ca 6-8 st)
4 ekologiska ägg
2 dl riven zucchini
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosnötsmjöl
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
2 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver

Ägg till pensling
+ lite extra solrosfrön att toppa zucchinifrallorna med

 

 

zuccinifrallor jordnötssmör

 

Gör så här:

– Sätt ugnen på 200 grader.
– Blanda ihop de torra ingredienserna.
– Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet.
– Vispa ihop äggen fluffiga och rör i den rivna zucchinin.
– Sikta ner mjölblandningen i ägg- och zucchinismeten för att slippa klumpar och blanda noggrant. 

– Låt stå ca 10 min innan du rullar bullar av smeten. Använd ett bakplåtspapper på ugnsplåten.
– Pensla med ett uppvispat ägg och toppa med solrosfrön.
– Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.

 

zuccinifrallor jordnötssmör

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Total
299
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

21 kommentarer

  1. Hej!
    Älskar dina råd & recept.
    Min dotter HATAR zuccini, kan jag ta en annan grönsak istället? Vad föreslår du / ni?
    Varmt tack
    M.

    1. Undrar också det. Om man klämmer ur vattnet ur zucchini???
      Skall använda Calacacin som är den spanska varianten.

  2. Super gott bröd och härlig sida!! Måste bara fråga hur du förvarar dessa bröd…har du dem ute i rumstemperatur eller i kylen?

    1. Åh, tack! Kul att höra 🙂
      Om det är ägg i – förvara alltid i kylskåp. Men jag brukar frysa in om det blir något över, och sen tina och värma upp lite snabbt i brödrost eller ugn 🙂

      // Cecilia

    1. Hej Åsa,
      nja, tror inte det blir så bra. Men du kan säkert byta det mot mandelmjöl. Du kan inte byta mängden rakt av – kolla en omvandlingstabell för alternativa mjölsorter.

      Lycka till 🙂

      // cecilia

  3. Verkligen ett gott bröd! Använde det till hamburgare och det blev de godaste jag ätit nå´nsin! 🙂
    Men tyvärr är det fortfarande bara köpebröd som går hem hos barnen så vi fortsätter helt brödfritt för dem här hemma. 😛

    1. Kul att höra! Haha, likt mina barn. Väldigt kräsna när det kommer till mat. Dessa är de enda de verkligen frågar efter. Testa att göra en lipa och rosta? Det brukar gå bättre hemma hos oss!

      Lycka till!
      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close