glutenfria zucchinifrallor

Äntligen ett nyttigt bröd som älskas av hela familjen! Dessa glutenfria zucchinifrallor är utan mjölkprodukter och helt fria från spannmål. Passar utmärkt att toppas med smör, en skiva ost och paprika, eller som barnen gjorde: med jordnötssmör och blåbär!

Tips! Du vet väl om att det finns jordnötssmör på endast jordnötter och lite salt? Så skippa den något billigare varianten som innehåller både socker och palmolja. 

 

glutenfria zucchinifrallor

Glutenfria zuccinifrallor

(ca 6-8 st)
4 ekologiska ägg
2 dl riven zucchini
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosnötsmjöl
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
2 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver

Ägg till pensling
+ lite extra solrosfrön att toppa zucchinifrallorna med

 

 

zuccinifrallor jordnötssmör

 

Gör så här:

– Sätt ugnen på 200 grader.
– Blanda ihop de torra ingredienserna.
– Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet.
– Vispa ihop äggen fluffiga och rör i den rivna zucchinin.
– Sikta ner mjölblandningen i ägg- och zucchinismeten för att slippa klumpar och blanda noggrant. 

– Låt stå ca 10 min innan du rullar bullar av smeten. Använd ett bakplåtspapper på ugnsplåten.
– Pensla med ett uppvispat ägg och toppa med solrosfrön.
– Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.

 

zuccinifrallor jordnötssmör

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Total
141
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

3 kommentarer

  1. Hej!
    Älskar dina råd & recept.
    Min dotter HATAR zuccini, kan jag ta en annan grönsak istället? Vad föreslår du / ni?
    Varmt tack
    M.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close