glutenfria zucchinifrallor

Glutenfria zucchinifrallor – Paleo

av Cecilia Folkesson

Äntligen ett nyttigt bröd som älskas av hela familjen! Dessa glutenfria zucchinifrallor är utan mjölkprodukter och helt fria från spannmål. Passar utmärkt att toppas med smör, en skiva ost och paprika, eller som barnen gjorde: med jordnötssmör och blåbär!

Tips! Du vet väl om att det finns jordnötssmör på endast jordnötter och lite salt? Så skippa den något billigare varianten som innehåller både socker och palmolja. 

 

glutenfria zucchinifrallor

Glutenfria zuccinifrallor

(ca 6-8 st)
4 ekologiska ägg
2 dl riven zucchini
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosnötsmjöl
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
2 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver

Ägg till pensling
+ lite extra solrosfrön att toppa zucchinifrallorna med

 

 

zuccinifrallor jordnötssmör

 

Gör så här:

– Sätt ugnen på 200 grader.
– Blanda ihop de torra ingredienserna.
– Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet.
– Vispa ihop äggen fluffiga och rör i den rivna zucchinin.
– Sikta ner mjölblandningen i ägg- och zucchinismeten för att slippa klumpar och blanda noggrant. 

– Låt stå ca 10 min innan du rullar bullar av smeten. Använd ett bakplåtspapper på ugnsplåten.
– Pensla med ett uppvispat ägg och toppa med solrosfrön.
– Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.

 

zuccinifrallor jordnötssmör

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

23 kommentarer

Madeleine 20 april, 2018 - 11:11

Hej!
Älskar dina råd & recept.
Min dotter HATAR zuccini, kan jag ta en annan grönsak istället? Vad föreslår du / ni?
Varmt tack
M.

Svara
Cecilia Folkesson 12 juli, 2018 - 14:57

Hon kommer inte ens känna smaken, lovar!!
Men går säkert att byta mot riven morot 🙂

Lycka till!
Kram

Svara
Tess 21 april, 2018 - 07:14

Behöver man pressa ut vätskan ur den rivna zucchinin?

Svara
Åsa Lilja 10 juli, 2018 - 20:50

Undrar också det. Om man klämmer ur vattnet ur zucchini???
Skall använda Calacacin som är den spanska varianten.

Svara
nicole.nestius@gmail.com 28 juli, 2020 - 22:52

Älskar dina recept. Jag använder grovriven zucchini med vätska i pannbiffar. Dem blir saftigare.

Svara
Cecilia Folkesson 12 juli, 2018 - 14:58

Jag gjorde inte det 🙂

Svara
Jeanette 22 april, 2018 - 21:14

Bakade dessa i helgen och dom blev fantastiskt goda! Ska definitivt baka dom igen 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 12 juli, 2018 - 14:58

Kul att höra <3

Svara
Danielle 15 juni, 2018 - 13:23

Hej hur många frallor ???

Svara
Cecilia Folkesson 27 juni, 2018 - 03:06

Sorry, ska uppdatera recept – ca 6 st 🙂

Svara
Khadija 2 juli, 2018 - 12:21

Vilken bra sida och vilka fantastiska recept!

Svara
Cecilia Folkesson 6 juli, 2018 - 02:29

Men åh! tack 🙂 kul att höra!

// Cecilia

Svara
Cy 7 juli, 2018 - 07:36

Super gott bröd och härlig sida!! Måste bara fråga hur du förvarar dessa bröd…har du dem ute i rumstemperatur eller i kylen?

Svara
Cecilia Folkesson 7 juli, 2018 - 08:34

Åh, tack! Kul att höra 🙂
Om det är ägg i – förvara alltid i kylskåp. Men jag brukar frysa in om det blir något över, och sen tina och värma upp lite snabbt i brödrost eller ugn 🙂

// Cecilia

Svara
Åsa Lilja 11 juli, 2018 - 15:58

Kokosnötsmjöl, kan det bytas ut till riven kokos.
Här är nämnligen kokosmjöl svindyrt.
Åsa

Svara
Cecilia Folkesson 12 juli, 2018 - 15:00

Hej Åsa,
nja, tror inte det blir så bra. Men du kan säkert byta det mot mandelmjöl. Du kan inte byta mängden rakt av – kolla en omvandlingstabell för alternativa mjölsorter.

Lycka till 🙂

// cecilia

Svara
Stella 16 juli, 2018 - 08:58

Verkligen ett gott bröd! Använde det till hamburgare och det blev de godaste jag ätit nå´nsin! 🙂
Men tyvärr är det fortfarande bara köpebröd som går hem hos barnen så vi fortsätter helt brödfritt för dem här hemma. 😛

Svara
Cecilia Folkesson 19 juli, 2018 - 00:41

Kul att höra! Haha, likt mina barn. Väldigt kräsna när det kommer till mat. Dessa är de enda de verkligen frågar efter. Testa att göra en lipa och rosta? Det brukar gå bättre hemma hos oss!

Lycka till!
Kram

Svara
Ulla Nirvander 12 mars, 2019 - 21:53

Vad kan man ta istället för mandelmjöl då jag inte tål mandel.

Svara
Cecilia Folkesson 13 mars, 2019 - 10:39

Hej,
Du kan säkert byta ut mot kokosmjöl – men kolla omvandlingstabell för alternativa mjölsorter 🙂

// Cecilia

Svara
Malva 1 augusti, 2019 - 22:43

Hej! Prövade detta bröd idag pga alla positiva kommentarer. Jag följde receptet till punkt och pricka men fick ändå ett svampigt och smaklöst bröd. Vad gör jag för fel? Konsistensen påminner om omelett.

Svara
Nyttig frukost som barnen älskar! - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 11 maj, 2020 - 08:23

[…] Recept: Zucchinifrallor […]

Svara
Katrin 21 juni, 2020 - 21:52

Hej!
Tack för inspirerande recept!
Är allergisk mot sesamfrön. Vad kan jag ersätta det med?
Tack på förhand!
Mvh
K

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More