gladare mage

3 tips för en gladare mage!

av Cecilia Folkesson

1/3 av alla svenskar lider av magproblem. Det kan vara allt från uppblåst mage till magsmärtor och förstoppning. Är du en av dem? Då kanske något av dessa tre tips (eller alla) kan hjälpa dig!

 

3 tips för en gladare mage!

Skippa mjöl och mjölk

Även om man “tål” mjölk och mjöl och inte har en allergi mot dem, mår många betydligt bättre utan. Många tror att mjölk och mjöl är något vi alltid hat ätit. Men så är inte fallet. Spannmål och mejerier har vi bara ätit de sista århundradena och dessutom är spannmål genetiskt modifierat och inte likt hur det var förr. Våra kroppar är skapta att äta det våra förfäder livnärde sig på när de jagade och samlade. Så kanske inte så konstigt att vi får ont i magen?

 

Mjölksyrabakterier + vattenlösliga fibrer

Det pratas mer om mer om hur viktig vår tarmhälsa är. Och inte undra på då cirka 70% av vårt immunförsvar sitter i magen och tarmarna. Jag har tidigare skrivit om HUSK som jag samarbetar med. De har ett naturligt kosttillskott gjort på psylliumfiber och mjölksyrabakterier. Psylliumfrön är vattenlösliga fibrer som kan fixa både hårda och lösa magar inom tre dagar och mjölksyrabakterierna bidrar till en god tarmflora! Du kan läsa mer om det här.

 

Gå på toaletten rätt

Det här med att gå på toa rätt kan göra väldigt mycket för magen. Hört talas om squatpositionen? (De där skyltarna som ofta sitter på flygplatstoaletter runt om vi världen och ofta skrattar åt.) Vi borde inte skratta, de som squattar när de går på toaletten gör helt rätt! De sitter i den position vår kropp är skapt att sitta i och som hjälper avföringen att komma ut som den ska.

Och det går att lösa enkelt hemma: skaffa en pall att ha i badrummet och sätt upp fötterna på den nästa gång du ska göra nummer två. Du tömmer tarmen, och minskar trycket på tarmen som kan orsaka tex hemorrojder. Bra va?

 

Hur mår din mage? Har du några bra tips för en gladare mage?

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

0 Kommentar
0

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More