morotsfrallor

Morotsfrallor – glutenfria

av Cecilia Folkesson

 

Morotsfrallor – glutenfria och paleovänliga!

Dessa frallor går supersnabbt att baka och är allra godast rykande färska. Toppa med hummus och tomat eller en god lagrad ost och paprika.

 

 

Glutenfria morotsfrallor

(ca 6 st)

+ Ägg till pensling
+ lite extra sesamfrön att toppa frallorna med

 

morotsfrallor

 

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.
  3. Riv moroten på den fina sidan av rivjärnet.
  4. Vispa ihop äggen i en skål och rör sen i moroten. 
  5. Rör ner ägg- och morotsblandningen i de torra ingredienserna och rör runt ordentligt så det inte blir kvar några klumpar.
  6. Låt stå ca 10 min.
  7. Rulla/forma 6 bullar och lägg på bakplåtspapper. Degen blir ganska kladdig.
  8. Pensla med ett uppvispat ägg och toppa med sesamfrön eller solroskärnor.
  9. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

 

Tips: Du kan även göra dessa frallor med zucchini 

Dessa morotsfrallor är godast nybakade, men blir det några över – förvara i kylskåp och värm up lite innan de serveras!

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More