glutenfria bananscones

Glutenfria bananscones – 3 recept

av Cecilia Folkesson

 

Glutenfria bananscones – 3 recept

Om du blir sugen på något supergott som är snabbt att baka – testa bananscones! Dessa blandar du ihop snabbt och gräddar dem i 15 minuter.

De går att smaksätta på massa olika sätt: naturella med vaniljpulver, kardemumma eller kanel eller med kakao eller mörk15 choklad och nötter.

Dessa är godast när de är färska, så baka dem precis innan de ska ätas!

 

 

bananscones

Glutenfria bananscones – Grundrecept

(3 små scones)

+ smaksättning om man vill, t.ex kanel, kardemumma eller vaniljpulver

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Mosa bananen eller kör med stavmixer, knäck i ägget och blanda till en jämn smet.
  3. Rör ihop kokosmjöl, bakpulver och salt. (Sila gärna kokosmjölet så slipper du klumpar.)
  4. Smält kokosoljan och blanda ihop alla ingredienser.
  5. Klicka ut 3 scones på bakplåtspapper. Smeten blir ganska lös.
  6. Grädda i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 15 minuter.
  7. Servera med nötsmör eller ost och grönsaker. 

 

glutenfria bananscones

Choklad och valnötter

(3 små scones)

  • Grundrecept
  • ca 50 gram mörk choklad, hackad
  • 0,5 dl valnötter, hackade

 

 

bananscones med choklad-2

Choklad och valnötter

(3 små scones)

  • Grundrecept
  • 2 msk kakao
  • + ca 2 msk nötsmör
  • + Kakaonibs och flingsalt att toppa med
  1. När du klickat ut dina scones, toppa med nötsmör som du swirlar i scones.
  2. Toppa med kakaonibs och flingsalt efter de varit i ugnen.

 

 

Missa inte receptarkivet

Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

0 Kommentar
0

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More