”kokosnötsskålar”
bananbröd glutenfritt paleo

Då vi inte är några fikafantaster här hemma och inte bakar med varken vetemjöl, mejerier eller raffinerat socker brukar det inte bli speciellt mycket bakat. Så gissa hur glada barnen blir när det väl händer! Slängde ihop ett superenkelt och jättegott bananbröd igår. (I matberedaren som jag numera använder till allt.)

Bara att mixa ihop alla ingredienser och sätta in i ugnen. Glutenfritt, utan mejerier och tillsatt socker och paleo-vänligt! Servera det nygräddat med bär och kokossirap [annonslänk] eller rosta och bred ett lager nötsmör på och toppa med kakaonibs.

 

Gluten och mejerifritt bananbröd

3 ägg
2 bananer
2,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa havssalt

 

bananbröd glutenfritt paleo

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 ° och klä en form med bakplåtspapper.
Använd en mindre form, jag hade ingen lite form hemma så jag använde en engångsform som man hittar i mataffären (ca 15 x 12 cm)
Skala bananerna och kör alla ingredienser i marberedare eller med stavmixer tills det blivit en jämn smet.
Häll i formen och grädda i ca 50-60 min.

 

bananbröd glutenfritt paleo

 

Total
270
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

10 kommentarer

  1. Hej! Vilka underbara recept du har.
    Jag jobbar på en förskola och gör ibland bananbröd av olika recept och tänkte nu testa detta. Går det byta ut mandelmjölet mot något annat glutenfritt mjöl då jag inte får servera nötter, Tror du tex Lailas mjölk-& glutenfria mjöl eller bovetemjöl skulle kunna funka och isf är proportionerna lika som med mandelmjöl.
    Tack på förhand!
    Hälsningar Josefine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*