ekologiska barnkläder kavat

Tips: Ekologiska favoriter

av Cecilia Folkesson

– Innehåller annonslänkar –

 

Ekologiska favoriter till Otis!
Många av oss är väldigt medvetna om vad vi själva äter och vad vi ger våra barn, men inte lika många tänker på vad vi använder för kläder och vad de innehåller. Huden är kroppens största organ och absorberar det vi täcker den med, både från krämer, tvålar och tyg.

→ Ellos har nu 3 för 2* på sitt egna sortiment. Där hittar dessa supergulliga tights som är ekologiska och utan massa gifter! Perfekta att leka i. *Rabatten gäller t.o.m 18/5 och dras i kassan.

Kavat är en annan av mina favorit! Svenskt märke tillverkade i ekologiskt skinn.

 

 

Tips!

Leta ekologiskt nästa gång du köper kläder. Det finns massa olika miljömärkningar på kläder. GOTS (Global Organic Textile Standard) är en av de vanligaste för textil. Den täcker bland annat odling, färgning, beredning och arbetsförhållanden.

Köp begagnat / på loppis
Då dessa kläder är använda är de säkerligen tvättade massa gånger och innehåller inte lika mycket gift som de nya. Köper du nya kläder som inte är miljömärkta, tvätta dem innan användning.

Undvik plastiga tryck
Om barnens kläder är fulla av plastiga tryck, skrikiga färger och plastiga material innehåller de säkerligen en hel del gift. Lukta gärna på dem. Luktar de plast och kemikalier, undvik dem. Satsa på färre plagg men bra, giftfria material!

 

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More