Frukosttips: Bananscones. Dessa scones på banan, ägg och kokosmjöl blir saftiga och supergoda. Perfekta att göra till helgfrukosten, de tar max 20 minuter från att man börjar mosa bananen tills du har rykande färska scones på frukostbordet! Bred på ett lager nötsmör eller med en skiva ost och grönsaker. Man kan även göra ett gäng och ha i kylskåpet, perfekt som mellanmål till barnen! Extra goda blir de om man då rostar dem eller värmer upp dem i ugnen.

Testa även mitt bananbröd

 

Bananscones

(3 små scones)
1 banan
1 ägg
4 msk kokosmjöl
1 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 nypa salt

bananscones

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Mosa bananen eller kör med stavmixer, knäck i ägget och blanda till en jämn smet.
  3. Rör ihop kokosmjöl, bakpulver, kanel och salt. (Sila gärna kokosmjölet så slipper du klumpar.)
  4. Smält kokosoljan och blanda ihop alla ingredienser.
  5. Klicka ut 3 scones på bakplåtspapper. Smeten blir ganska lös.
  6. Grädda i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 10-15 minuter.
  7. Servera med nötsmör eller grönsaker. 

 

FÖLJ HÄR!

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

3 Kommentarer

  1. Pingback: Kryddig jullatte med nötmjölk - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa

Skriv en kommentar

Close