”kokosnötsskålar”
glutenfria morotsfrallor paleo

Ett av mina mest populära recept är mina zucchinifrallor. Så vad passar inte bättre än en ny version på dem! Dessa glutenfria morotsfrallor är gjorda med samma ingredienser med med morot istället för zucchini.

 

Glutenfria morotsfrallor

(ca 6 st)
4 ägg, gärna eko
2 dl finriven morot
1,5 dl mandelmjöl [adlink]
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
2 msk kokosnötsmjöl [adlink] 2 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

+ Ägg till pensling
+ lite extra solrosfrön att toppa frallorna med

 

glutenfria morotsfrallor paleo

Gör så här:

– Sätt ugnen på 200 grader.
– Blanda de torra ingredienserna.
– Finriv moroten
– Vispa ihop äggen och rör i riven morot.
– Blanda ner de torra ingredienserna och rör runt ordentligt så det inte blir kvar några klumpar. 

– Låt stå ca 10 min och rulla/forma 6 bullar och lägg på bakplåtspapper.
– Pensla med ägg och toppa med solrosfrön.
– Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

 

Dessa morotsfrallor är godast nybakade, men blir det några över – förvara i kylskåp och värm up lite innan de serveras!

Fler frukostrecept hittar du här

 

Följ mig gärna här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Total
198
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

8 kommentarer

  1. Jag och min sambo älskar zucchinifrallorna! Enklare än att baka skräp-frallor med vetegluten med tillhörande lång jäsningstid och allt. Vi hade en rödbeta över i kylen som vi rev ner fint och ersatte zucchinin med i en brödsats, blev fantastiskt vackert röda frallor och de smakade ljuvligt! Tack för ett toppen-recept <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close