Glutenfri äggmacka

Glutenfria morotsfrallor – Paleo

av Cecilia Folkesson

Ett av mina mest populära recept är mina zucchinifrallor. Så vad passar inte bättre än en ny version på dem! Dessa glutenfria morotsfrallor är gjorda med samma ingredienser med med morot istället för zucchini.

 

Glutenfria morotsfrallor

(ca 6 st)
4 ägg, gärna eko
2 dl finriven morot
1,5 dl mandelmjöl [adlink]
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
2 msk kokosnötsmjöl [adlink]
2 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

+ Ägg till pensling
+ lite extra solrosfrön att toppa frallorna med

 

glutenfria morotsfrallor paleo

Gör så här:

– Sätt ugnen på 200 grader.
– Blanda de torra ingredienserna.
– Finriv moroten
– Vispa ihop äggen och rör i riven morot.
– Blanda ner de torra ingredienserna och rör runt ordentligt så det inte blir kvar några klumpar. 

– Låt stå ca 10 min och rulla/forma 6 bullar och lägg på bakplåtspapper.
– Pensla med ägg och toppa med solrosfrön.
– Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

 

Dessa morotsfrallor är godast nybakade, men blir det några över – förvara i kylskåp och värm up lite innan de serveras!

Fler frukostrecept hittar du här

 

Följ mig gärna här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

11 kommentarer
1

Du kanske även gillar detta

11 kommentarer

Alicia 17 oktober, 2018 - 18:24

Jag och min sambo älskar zucchinifrallorna! Enklare än att baka skräp-frallor med vetegluten med tillhörande lång jäsningstid och allt. Vi hade en rödbeta över i kylen som vi rev ner fint och ersatte zucchinin med i en brödsats, blev fantastiskt vackert röda frallor och de smakade ljuvligt! Tack för ett toppen-recept <3

Svara
Cecilia Folkesson 18 oktober, 2018 - 11:24

Hej Alicia!
Åh, lät spännande med rödbeta, det måste jag testa – tack för tips <3
Och du har ju rätt i att det är både enklare och snabbare!

Kram

Svara
Leyla 19 oktober, 2018 - 09:32

Vad kan man ersätta äggen med?mvh Leyla

Svara
Cecilia Folkesson 22 oktober, 2018 - 10:45

Hej Leyla, har inte testat att byta ut äggen. Tror det kan vara svårt…

// Cecilia

Svara
Cecilia Folkesson 22 oktober, 2018 - 10:45

Hej Leyla, har inte testat att byta ut äggen. Tror det kan vara svårt…

// Cecilia

Svara
Malin 28 november, 2018 - 20:39

Vet du om bakpulver är hälsosamt? Finns det något annat att använda istället? Gott blev det iaf 🙂

Svara
Danielle 28 september, 2020 - 21:16

Hejsan. Jag undrar om man kan byta ut mandelmjölet till något annat mjöl? Mvh Danielle

Svara
Sofia 25 mars, 2019 - 22:43

Hej! Tror du man kan ta bort alla frön bara? Försöker hitta nyttigare bröd till min kräsna son. Det får absolut inte vara några frön i brödet om han ens ska smaka

Svara
Cecilia Folkesson 26 mars, 2019 - 14:32

Hej Sofia,
Har inte testat men det borde gå 🙂

// cecilia

Svara
Rebecca 9 april, 2019 - 11:29

Hej! ska testa dessa idag tänkte jag, har inte kokosmjöl men däremot mandel mjöl och kikärtsmjöl, kan det funka på samma sätt tror du? alltså spelar det roll vilken typ av mjöl man använder?

Svara
Emily 12 oktober, 2021 - 12:36

Hej. Vill testa detta recept. Kommer byta ut ägg mot “chia-ägg”, och groddar fröna först. Tack

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More