Inför sommarens all grillning brukar vi bunkra frysen med korvbröd. Dessa glutenfria och mjölkfria korvbröd är perfekta att frysa in styckvis och ta ut ut frysen när det är dags för korvgrillning.
De är gjorda på mandelmjöl och är både LCHF-vänliga och paleo-vänliga (om man tycker bakpulver är ok).
Perfekta glutenfria korvbröd
(10 st)
3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk himalayasalt
2 teskedar äppelcidervinäger [Annonslänk]
3 dl kokhett vatten
3 äggvitor
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175° C.
- Blanda ihop mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt.
- Koka upp vattnet. Rör i vattnet, vinägern och äggvitorna i mjölblandningen. Vispa med elvisp 10-20 sekunder.
- Dela degen i 10 delar och rulla ut. Lägg på bakplåtspapper med ca dubbla avståndet emellan då de dubblar i storlek.
- Grädda i nedre delan av ugnen i ca 30-40 minuter. Låt svalna på galler. Förvara i frysen. Godast blir de om man grillar dem en stund innan servering!

8 kommentarer
Blev riktigt bra! Tack för receptet!
Kul!!
Jag förstår inte punkt 3. Rör i vatnett? Varför ska du röra vattnet? Saknas det ett ord? Ska du röra ner ngt i vattnet? Hur gör du med äggvitorna, ska de vara vispade? Eller blandar du mjölet, äggvitorna, vinägern med det heta vattnet? Otroligt förrvirande.
Wow så gott! Tips på ersättning av majsmjöl? Behöver ej bli paleo/lchf för mig.
Perfekt recept 🙂
Går dessa att använda som korvbröd också tror du?
Hej, kan man byta ut himalayasalt mot nåt annat ??
Hej Anneli,
Du kan ta vilket salt du vill 🙂
// Cecilia
Provbakade dessa för ett tag sedan, men tyckte inte alls om dem. Men istället för att slänga bröden så la jag de i frysen. Idag när jag skulle äta, så tänkte jag testa ett bröd med köttbullar i. Det blev ytterligare ett bröd och idag smakade det gott.