frukost camping

Läsarfråga: Bra campingvänlig frukost

av Cecilia Folkesson

Nu är vi tillbaks från vår mini-tältsemster. Jag hade lovat mig själv en utmaning på 5 nätter i sträck men det får vänta. Det får ABSOLUT vänta. Som vanligt var ungarna mer än nöjda. Jag frågade dem vad som var roligast, tälta eller åka till Bali. “TÄLTA SÅ KLART!!!” skrev de otacksamma små liven i kör… Barnen älskar alltså att tälta och vad gör man inte för dessa små (förutom att boka en baliresa över jul ; )

Mer bilder från dessa dagar kommer imorgon.

 

Jag fick flera frågor på Instagram stories angående frukostar. Många ska eller är ute på campingresor och vill ha tips på bra frukostar. Så här kommer några bra frukosttips som inte är allt för krångliga.

Glöm inte följa på Instagram och hänga med på instagram stories för bakom kulisserna-material! Dessa dagar bjöds det på all från väckningar och frukostar till att Otis fick till sin första korrekta “flip the bird”…

 

frukost camping barn

 

Frukosttips för campingen (eller hemma)

Naturell yoghurt
Smaksatt yoghurt innehåller upp emot 20 gram socker per portion. (Alltså nästan 7 sockerbitar!) Nu kan man äntligen hitta fler olika varianter portionsförpackningar av naturell yoghurt. De brukar ha ett lock med topping och flera innehåller granola med massa onödigt tillsatt socker.  Av de jag hittat tycker jag denna är bäst:

 

Ägg
Många butiker har färdigkokta ägg. Har man med sig kulväska är dessa perfekta att bunkra med. Annars håller sig ägg färska även i rumstemperatur/skugga så bara att koka ett gäng i primus-köket!

Bär och nötter
Eftersom de flesta barn runt omkring käkar nutella på mackan och dricker chokladmjölk kan man fixa bär och nötter till barnen. Lyxigt och dessutom betydligt bättre näringsinnehåll. Plocka en skål blåbär eller gör som vi gjorde: köp en liter jordgubbar. Jag brukar alltid ha med mig portionspåsar med nötter. Bra både till frukost och mellanmål.

Fröknäcken
Knäckebröd håller sig färska länge och är smidiga att ta med sig. Hemma brukar jag baka en plåt fröknäcken då och då, när vi är iväg brukar jag köpa dessa. Alla våra barn gillar dem och de är glutenfria. Dessa funkar även perfekt till en god ost och ett glas rödvin på kvällen.

 

Fler nyttiga frukostar

I min receptsamling hittar du massa nyttiga frukostar! Du hittar alla mina nyttiga frukostar här

 

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More