Ekologiska-natpasar
glasspinnar kokosglass

Sommar betyder glass! De glassar man hittar i butiken brukar varken innehålla grädde och ägg eller frukt, utan massvis med tillsatser, syntetiska smak- och färgämnen och orimligt mycket socker. På sommaren blir det ofta betydligt mer glass än vanligt. Speciellt för barnen.  (Läs tidigare inlägg om detta här)

Vi brukar varva våra köpta glassar med hemmagjorda. Ska väl erkänna att barnen oftast gillar de köpta mer, men när de får hjälpa till i köket brukar det väga upp.

Sist vi gjorde glass cyklade vi ut vid 10 på kvällen för att plocka blåbär att ha i morgondagens glass. Massa flugor i en smäll bara där: Mysig oplanerad utflykt med barnen, motionsrunda, och barnen får bättre kolla på att mat ska innehålla riktiga ingredienser!

 

glasspinnar kokosglass

Denna glass vi gjorde sist är gjord på kokosgrädde och bär. Kokosgrädden är smaksatt med vaniljpulver och sötad med lite agavesirap. Vill man minska kokosnötssmaken mer, använd vaniljextrakt eller mixa kokosgrädden med blötlagda och avrunna cashewnötter. Jag använder creamy coconut milk eller coconut cream i tetra.

 

Glasspinnar med kokos och frukt

1 paketet kokosgrädde eller creamy coconut milk
Bär/frukt (Vi använde blåbär, jordgubbar och mango)
Vaniljpulver [annonslänk]
Agavesirap [annonslänk] eller annan sötning (kan uteslutas)

 

Gör så här:

  • Mixa bären/frukten med lite av kokosgrädden. Häll i botten av glassformen.
  • Mixa resten av kokosen med vaniljpulver och agave. Smaka av så det blir som du gillar det!
  • Ställ in i frysen.

glasspinnar kokosglass

 

Fler recept på nyttigare glassar, alla mjölkfria!

Bananglass
Dessa glassar älskar barnen att göra! Jag smälter chokladen och barnen väljer topping.
Till recept

Nice cream
Absoluta glassfavoriten! Denna glass blir så god!! Och man kan variera smak efter det man har hemma. Kakaopulver/vanilj, Hallon/lakrits, Jordgubb/Lime…
Till recept

Kiwiglass
Denna är också en favorit! Den smakar verkligen som isglass. Och beroende på chokladen man väljer kan den bli extremt god!
Till recept

Smoothieglass
Enkelt och snabbt! Denna glass mixar du ihop och gör supersnabbt i smidiga formar!
Till recept

Melon & Hallonglass
Supergoda isglassar med melon och hallonsmak!
Till recept

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Bloglovin’ eller Instagram

 

8 kommentarer

  1. Tack tack tack för glassrecepten! Har också haft tankar på att varva sommarens köpta glassar med hemmagjorda. Misstänker också att barnen kommer föredra den köpta glassen som de är vana vid men precis som du säger så lär det väga upp att de får hjälpa till i köket och göra sin egen glass.

  2. Hej Johanna!
    Precis så känner jag också 🙂 Och kan man byta ut en glass då och då mot nyttigare alternativ och få dem att välja sig vid en inte alltför söt glass har man jag kommit en bit på vägen 🙂

    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*