Aminosyror, träning och periodisk fasta

av Cecilia Folkesson

Första dagen av periodiska fasta är avklarad! Hade tänkt att avsluta dagen med ett CrossFit-pass, men mitt knä började göra ont redan på uppvärmningen. Så jag tog mitt förnuft till fånga och kastade in handduken. Gick ner i gymmet  och körde armar och rygg istället för det var alldeles för mycket knäböj och box-jumps på woden..

Nu gör det inte lika ont längre, så jag hoppas jag kan köra i morgon.

Har varit och fixat aminosyror idag. Det ska ju tydligen vara extra bra i samband med periodisk fasta. Det finns flera olika sammansättningar men jag var inne på fitnessbutiken i Borås och fick rådet att köra på BCAA. Så det har jag börjat med nu.

BCAA (Grenade aminosyror)
Samlingsnamnet för det tre essentiella aminosyrorna valin, leucin och icoleucin. Dessa sägs vara de allra viktigaste aminosyrorna för proteinsyntesen i samband med träning.

• Aminosyror är de byggstenar som bygger upp protein i kroppen.
• Påskyndar återhämtningen och muskeluppbyggnaden och förhindrar muskelnedbrytningen

Nu ska rutorna fram! Snart bara 2 veckor kvar tills Projekt “60 dagar” är slutfört.

Blev ett stort berg med ägg, fetaost och tomat till middag. Nu: fasta i 16 timmar.


Du kanske även gillar detta

7 kommentarer

Verris 23 maj, 2012 - 22:23

Låg precis och funderade på detta med pulver! Jag springer minst tre dagar i veckan och tänkte börja med periodisk fasta snart. Men så läste jag att man ska äta något pulver innan eller efter träningen och sen måltid. För det kunde vara skadligt att träna på tom mage! Är detta detta som du köpte som du rekommenderar? Eller vad skulle jag köra på? Ska tillägga att jag har ätit enligt lchf sedan oktober förra året. By the way måste tacka för en superbra blogg. Du ger mig inspiration 🙂

Svara
Anna 25 maj, 2012 - 15:04

Hur och när tar du BCAA?

Svara
ceciliafolkesson 25 maj, 2012 - 20:34

hej anna, jag tar aminosyrorna innan träning och proteinpulver direkt efter. Jag kör en pulbervariant nu som jag blandar med vatten.

Svara
Patrik D 18 juni, 2012 - 09:53

Hej,
Jag brukar cykla till jobbet (1.2 mil) och börjar varannan vecka ganska tidigt (06:30). Om jag tar det lugnt, behöver jag fortfarande ta aminosyror varannan timme tills kl 12? Har du någon känsla för vad som anses som träning i PF-sammanhang? Har det med pulszon att göra eller räcker det att mer eller mindre röra på sig?

Mvh
Patrik

Svara
ceciliafolkesson 18 juni, 2012 - 15:01

Osäker på detta… Dock hittade jag ett jättebra inlägg om just detta för ett tag sen, men nu när jag letade kan jag såklart inte hitta det! Återkommer om det kommer fram 🙂

Svara
Niklas från aminosyror 8 augusti, 2013 - 23:01

Hej! Bra blogg du har Cecilia, mycket intressant läsning. Jag har försökt mig på en hemsida om aminosyror då jag inte fann någon bra.. kolla gärna in http://www.aminosyrorna.nu och säg vad du tycker ska förbättras, skulle uppskattas 🙂

Med vänlig hälsning
Niklas från aminosyrorna

Svara
Cecilia Folkesson 9 augusti, 2013 - 11:00

Hej Niklas. Tack 🙂
Ska kolla in sidan.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More